Головна Новини Суспільство події Смерть українки від коронавірусу і Антимонопольний комітет проти постачальників: новини, які ви могли пропустити
commentss НОВИНИ Всі новини

Смерть українки від коронавірусу і Антимонопольний комітет проти постачальників: новини, які ви могли пропустити

За кордоном від коронавірусу знову гинуть українці, а Антимонопольний комітет підозрює, що в різкому стрибку цін в магазинах винні постачальники.

27 березня 2020, 08:15 comments2997
Поділіться публікацією:
Смерть українки від коронавірусу і Антимонопольний комітет проти постачальників: новини, які ви могли пропустити

Коронавірус забрав життя українки

Ще одна українка померла від коронавірусу за кордоном. Про це йдеться на сторінці Міністерства закордонних справ в Facebook. В якій саме країні це сталося в МЗС не уточнили. Раніше три українки померли в лікарнях Італії. У медустановах за кордоном зараз перебуває 22 українця з діагнозом Covid-19. Найбільше — 5 — в лікарнях Італії. Чотирьох рятують від коронавірусу в Домінікані і стільки ж в Німеччині. По два українських пацієнта в ОАЕ і Польщі і по одному в Нідерландах, США, Іспанії, в Нігерії і на Сейшелах. Вісьмох з лікарень в різних країнах вже виписали. Залишаються на карантині за кордоном 160 українців.


Антимонопольний комітет проти постачальників

Чи законним було підняття цін на продукти харчування в Києві, перевірить Антимонопольний комітет. Там вже відкрили справу проти постачальників, які привозять продукти в супермаркети столиці. Про це повідомив керівник обласного відомства Олексій Хмельницький. Антимонопольний комітет зауважив, що в різних мережах в Києві після введення карантину ціни на певні групи товарів піднімали синхронно, а це може свідчити про "антиконкурентну поведінку учасників ринку", сказав Хмельницький. Йдеться про засоби індивідуального захисту і деякі продукти харчування. Якщо дії постачальників визнають незаконними, АМКУ може оштрафувати їх на суму 10% від обороту компанії за минулий рік.


Квіткова катастрофа в Нідерландах

Через коронавірус і карантин фермери в Нідерландах змушені знищувати тисячі квіток, які при більш сприятливих умовах повинні були піти на експорт або на внутрішній ринок. Про це пише Associated Press. Зараз попит на квіткову продукцію різко впав і дівати її просто нікуди. Обороти на ринку впали на 85%, кажуть представник квіткових компаній. Деякі фермери почали безкоштовно роздавати квіти лікарям. Квітковий бізнес — це візитна картка Нідерландів. Вони постачають на світові ринки близько половини всіх квітів. У минулому році країна на експорті квітів заробила 6 мільярдів євро. У цьому, очевидно, їм доведеться рахувати не доходи, а збитки.


Генерал в спідниці

Звання генерала в Україні вдруге в історії отримала жінка. Відповідний указ підписав президент Володимир Зеленський. Звання генерал-майора присвоїли працівниці Служби безпеки України Юлії Лапутіній. Вона працює заступником начальника Департаменту контррозвідки, який займається інформаційною безпекою України. Першою звання генерала серед жінок в Україні отримала в 2018-му році колега Лапутіної по СБУ. Звання генерал-майора від Петра Порошенка отримала начальник Військово-медичного управління СБУ Людмила Шугалей. Ні в Національній гвардії, ні в ЗСУ жінок-генералів поки що немає.


Читайте також, який будет пятница, 27 березня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!