Головна Новини Суспільство події Як правильно дезінфікувати житло від коронавірусу: рекомендації ЦГЗ
commentss НОВИНИ Всі новини

Як правильно дезінфікувати житло від коронавірусу: рекомендації ЦГЗ

Центр громадського здоров'я опублікував відеоролик про правила дезінфекції житла під час пандемії коронавірусу

28 березня 2020, 21:12 comments8499
Поділіться публікацією:
Як правильно дезінфікувати житло від коронавірусу: рекомендації ЦГЗ

Під час карантину через пандемію коронавірусу важливо правильно дезінфікувати квартиру або будинок. Як часто це робити і за допомогою яких засобів, повідомив Центр громадського здоров'я на своїй сторінці в Facebook.

Так, радять щодня очищати і дезінфікувати поверхні, до яких часто доторкаються: дверні ручки, тумбочки біля ліжок, каркаси ліжка та інші меблі в спальні. Для цього рекомендується використовувати звичайні побутові дезінфікуючі засоби, у складі яких є 1% хлору. У ванній потрібно обробляти сантехніку, в кухні – холодильник, кавоварку, піч, ручки ящиків і всі горизонтальні поверхні. Крім того, можна прокип'ятити посуд і столові прилади. Обов'язковій дезінфекції підлягають контактні місця у вітальні, наприклад, спинка дивана або пульт телевізора. У спальні під час прибирання необхідно приділити час контактним поверхням ліжка, тумбочок та інших предметів інтер'єру.

Повідомляється, що найбільш забрудненими є підлога, ручки дверей, вимикачі, клавіатура і сенсорні екрани гаджетів. Під час прибирання рекомендують використовувати індивідуальні засоби захисту для рук, обличчя і тіла.

Рекомендується спочатку очищати поверхні теплою водою з милом, а потім дезінфікувати хлорним розчином (4 чайні ложки хлору на 1 л води – ЦГЗ). Крім того, подбайте про вентиляцію приміщень. Для кожного приміщення радять використовувати окрему ганчірку. Постільну білизну та інші текстильні вироби необхідно прати при температурі 90 градусів з порошком, а потім прасувати. Після прибирання не забудьте вимити руки.

Раніше "Коментарі" розповіли, яких заходів безпеки слід дотримуватися, коли користуєтеся послугами доставки їжі або товарів додому під час карантину.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!