Головна Новини Суспільство події Нардеп Шахов покинув лікарню, а прогнози погоди по всьому світу опинилися під загрозою: новини, які ви могли пропустити
commentss НОВИНИ Всі новини

Нардеп Шахов покинув лікарню, а прогнози погоди по всьому світу опинилися під загрозою: новини, які ви могли пропустити

Нардеп Шахов, у якого виявили коронавірус, більше не бачить сенсу залишатися в лікарні, а синоптики по всьому світу втратили важливе джерело інформації для довгострокових прогнозів.

31 березня 2020, 07:48 comments2253
Поділіться публікацією:
Нардеп Шахов покинув лікарню, а прогнози погоди по всьому світу опинилися під загрозою: новини, які ви могли пропустити

Нардеп Шахов покинув лікарню

Сергія Шахова, який першим серед народних депутатів захворів на коронавірус Covid-19, виписали додому. Результатів повторного тесту поки що немає, розповів сам нардеп у своєму зверненні на Facebook, але легені вже чисті. Лікарі вирішили, що небезпека минула і Шахов може продовжити відновлення вже вдома. Його палату в Олександрівській лікарні віддадуть пацієнту з важчою формою коронавірусу. Тут народний депутат пробув більше двох тижнів. Спочатку він лікувався вдома, але потім хвороба дала ускладнення на запалення легенів і Шахова госпіталізували.


Антиросійські санкції

Дональд Трапм вирішив продовжити антиросійські санкції, які були введені за кібератаки проти США. Про це йдеться в повідомленні на сайті Адміністрації президента. Санкції будуть діяти ще, принаймні, протягом року. Подовжують їх не вперше. Обмеження ввели ще в 2015-році, коли президентом був Барак Обама. Трамп вважає, що з тих пір небезпека не минула і Росія в кіберпросторі досі загрожує національній безпеці, економіці і зовнішній політиці США. Указ президента дозволяє уряду вводити точкові санкції проти осіб причетних до кібератаки і блокувати їхні рахунки.


Прогнози під загрозою

Прогнози погоди через коронавірус можуть стати не такими точними. У всьому винна відміна комерційних авіарейсів. Раніше метеорологи покладалися на дані з чутливих датчиків, які прикріплені до багатьох літаків. Вони допомагали побачити більш точну синоптичну картину і спрогнозувати її подальший розвиток. Але зараз багато які з цих літаків перестали літати і синоптики залишилися без надважливих даних, необхідних для довгострокових прогнозів. Про це повідомляє The Sun. За важливістю дані з датчиків найцінніші після даних із супутників. До пандемії таким чином синоптики отримували понад мільйон метеорологічних повідомлень.


Пограбування на карантині

З нідерландського музею викрали картину Ван Гога. Злодії скористалися тим, що галерея зараз закрита на карантин через спалах коронавірусу. З музею в місті Ларен зловмисники винесли полотно "Весняний сад" 1884 року, повідомляє Reuters. Співробітники установи звернулися в поліцію, але разом з тим закликають злочинців одуматися і негайно повернути картину. Її вже внесли в базу Інтерполу в список викрадених творів мистецтва.

Читайте також, скільки потрібно грошей країнам, щоб пережити коронавірус.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!