Головна Новини Суспільство події В Україні створили агрегатор електронних сервісів
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні створили агрегатор електронних сервісів

Агрегатор допоможе українцям знаходити необхідні електронні сервіси на одному сайті в один клік.

31 березня 2020, 11:50 comments2065
Поділіться публікацією:
В Україні створили агрегатор електронних сервісів

В Україні з'явився агрегатор всеукраїнських та регіональних сервісів електронного уряду E-Gov. Його запустили в роботу у вівторок, 31 березня.

На платформі egov.in.ua зібрані всі рішення електронного уряду в Україні, доступні на сьогоднішній день. Тепер для того, щоб знайти бажаний сервіс, досить зайти на один сайт, а не збирати інформацію в інтернеті вручну, стверджують творці агрегатора.

"Ситуація, яка в останні кілька тижнів сформувалася навколо пандемії коронавірусу, показала, на скільки сервіси електронного уряду важливі. Якщо раніше люди могли вибирати між тим, щоб витрачати по кілька годин на бюрократичні процедури і черги, і тим, щоб отримати послугу онлайн, то зараз у них навіть не залишилося вибору. Тому важливо бути готовими до змін, розвивати сервіси електронного уряду, відкривати реєстри, прибирати довідки, навчати людей користуватися інтернетом і комп'ютером. Якщо всі необхідні електронні послуги будуть зібрані на одній платформі, інформація на якій буде постійно перевірятися на актуальність, це значно прискорить діджіталізацію суспільства і виробить нові звички ", — розповів засновник платформи Ігор Ніколаєв.

На платформі E-Gov поки що будуть доступні 133 сервіси, їхній перелік може бути розширений, відзначили учасники проекту.

Серед найбільш популярних послуг, які громадяни України отримують онлайн, — виписки з земельного реєстру, довідки про несудимість і оформлення житлових субсидій.

Одним з пунктів передвиборної кампанії нинішнього президента Володимира Зеленського було створення нової антикорупційної системи, частиною якої є ідея "перенести державу в смартфон".

Міністерство цифрової трансформації України заявляло у вересні 2019 року, що планує за п'ять років перевести в режим онлайн 100% адміністративних послуг.

Раніше "Коментарі" писали про те, що українці зможуть оформити лікарняний онлайн.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!