Головна Новини Суспільство події Суркіси єдині з олігархів не допомагають Україні у боротьбі з коронавірусом
commentss НОВИНИ Всі новини

Суркіси єдині з олігархів не допомагають Україні у боротьбі з коронавірусом

ЗМІ повідомляють, що футбольні меценати Григорій Суркіс та Ігор Суркіс влаштовують "хайп" на темі коронавірусу, але фінансів на боротьбу з пандемією не виділяють

31 березня 2020, 18:45 comments4607
Поділіться публікацією:
Суркіси єдині з олігархів не допомагають Україні у боротьбі з коронавірусом

Брати Ігор і Григорій Суркіси виявилися єдиними олігархами в Україні, які не включилися в боротьбу з пандемією коронавірусу Covid-19 у країні, пишуть "Вєсти. Уа".

Повідомляється, що олігарх Рінат Ахметов перерахував на допомогу країні 300 млн грн, Юрій Косюк — більше 80 млн грн, а Олександр Ярославський поручився забезпечити тестами і апаратами ШВЛ всю Харківську область. Тоді як брати-олігархи Суркіси, пише видання, ніяких подібних кроків не вчинили, не купивши хоча б одного апарату ШВЛ, захисного костюма для медика або пачки масок.

Хоча ще приблизно тиждень тому тому, йдеться в повідомленні, Ігор Суркіс публічно, в ефірі одного з телеканалів, заявив, що ФК "Динамо" обов'язково допоможе протистояти пандемії коронавірусу українським лікарням і лікарям.

"Динамо буде допомагати. Ми ніколи голосно не афішуємо свою допомогу, але ви про це дізнаєтеся. Всім допомогти не можемо, але, у всякому разі, дуже багатьом ми допоможемо", — сказав Суркіс.

Потім на офіційному сайті "біло-синіх" з'явилося повідомлення про закупівлі УЗД — апарату для Інституту серця. Однак, пише ЗМІ, ймовірно це була планова купівля, ніяк не пов'язана з коронавірусом, тому що замовлення і доставка такої техніки вимагають мінімум декількох тижнів очікування. Тільки от Суркіси піднесли цю допомогу інституту саме як свій внесок у боротьбу з пандемією. За даними ЗМІ, вартість такого апарату навряд чи досягає 200 тис. грн, в той час як інші президенти ФК жертвують мільйони і сотні мільйонів гривень.

Григорій Суркіс, тим часом, двічі встиг зімітувати допомогу Україні в боротьбі з коронавірусом. Так, буцав туалетний папір в рамках челенджа, що закликає людей сидіти вдома. А потім заявив, що передає стадіон "Динамо" для проведення засідань Верховної Ради, щоб таким чином мінімізувати ймовірність зараження коронавірусом серед депутатів. Проте передачі, рівно як і засідання парламенту на трибунах, так і не відбулося. У матеріалі таку заяву охарактеризували як "невдалий хайп".

Крім того, після цього про стадіон "Динамо" заговорив Ігор Суркіс. З посиланням на неназвані джерела сайти ФК написали про готовність свого президента віддати стадіон клубу під створення резервного госпіталю. Насправді ж, стверджується в статті, ніякого госпіталю на стадіоні "Динамо" ніхто не розгортає, а якщо це знадобиться – навряд чи у Суркісів будуть питати дозволу.

Додамо, що за останній неповний місяць карантину допомогу різного характеру українським медикам і лікарням активно надають різні фонди, великий, середній і малий бізнес. Регіони отримують десятки ШВЛ, захисні костюми і маски для лікарів інфекційних відділень. Приміром, за ініціативи Гаріка Корогодського, АТБ і "Нової пошти" тисячам пенсіонерів щодня доставляються продуктові набори. А ряд піцерій, в свою чергу, безкоштовно годують медиків, роблячи привози піци прямо в прийомні відділення. Також до проблеми підключилися служби таксі: забезпечують доставку медперсоналу на роботу. Крім того, тисячі українців на дому відшивають захисні маски, приєднуючись до боротьби з пандемією.

Нагадаємо, раніше ми писали, як олігархи допомагають при коронавирусі.

Раніше портал "Коментарі" повідомив, що український президент Володимир Зеленський домовився з канцлером Німеччини Ангелою Меркель про 150 млн євро кредиту для України, які підуть на боротьбу з коронавірусом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!