Головна Новини Суспільство події Спалах коронавірусу наближається до піку, а українські заробітчани залишилися без житла: новини, які ви могли пропустити
commentss НОВИНИ Всі новини

Спалах коронавірусу наближається до піку, а українські заробітчани залишилися без житла: новини, які ви могли пропустити

У ВООЗ розповіли, коли почне згасати спалах коронавірусу, а українські заробітчани скаржаться, що через пандемію залишилися без роботи і готові йти на порушення закону.

1 квітня 2020, 07:53 comments5782
Поділіться публікацією:
Спалах коронавірусу наближається до піку, а українські заробітчани залишилися без житла: новини, які ви могли пропустити

Спалах коронавірусу близький до піку

Про стабілізацію спалаху коронавірусу COVID-19 в Європі заявили у Всесвітній організації охорони здоров'я. Там очікують, що незабаром найбільш уражені країни — Італія та Іспанія — досягнуть піку захворюваності, після чого спалах піде на спад. Про це повідомляє Bloomberg. Далі такого масового інфікування бути не повинно, оскільки жорсткий карантин дасть свої плоди, каже представник ВООЗ Майк Райан. Він вважає, що найголовніше зараз — дотримуватися обмежень і надалі, — тоді пандемію коронавируса вдасться перемогти. Станом на ранок середи, 1 квітня, в Італії майже 106 тисяч інфікованих. В Іспанії — 96 тисяч.


Українці без роботи

Третина українських заробітчан в Польщі залишилися без роботи через коронавірус. Про це говорять дані соцопитування, повідомляє Wirtualne Media. Доходи тих, кому роботу все ж вдалося зберегти, також істотно впали. Ще третина опитаних українців (27%) сказали, що у них виникли проблеми з працевлаштуванням. А 3% наших співвітчизників зіткнулися з тим, що їм ніде жити. Після введення карантину в Польщі, в цілому, на погіршення умов праці та проживання в цій країні поскаржилися 60% українців. Кожен п'ятий українець планує залишитися працювати в Польщі нелегально, якщо через карантин не зможе повернутися додому, а термін їх перебування в країні закінчиться.


Зцілення від коронавірусу

У Нідерландах коронавірус вдалося перемогти 101-річній жінці. Не дивлячись на те, що люди поважного віку перші, кого інфекція вражає смертельно, пенсіонерці вдалося повністю вилікуватися від COVID-19. Про це повідомляє Reuters. Додому вона, щоправда, поки що не поїде, буде відновлюватися деякий час в будинку для літніх людей під наглядом фахівців. Жінку лікували в лікарні Ейсселанд недалеко від Роттердама. Туди вона потрапила з утрудненим диханням, а за півтора тижні змогла повністю одужати від коронавірусу.


Потужний землетрус в США

Потужний землетрус вразив американський штат Айдахо. Про це повідомили в Європейсько-середземноморському сейсмологічному центрі. Підземні поштовхи магнітудою 6,3 були цілком відчутні для місцевих жителів. При цьому поки що немає повідомлень про постраждалих або якісь сильні руйнування. Епіцентр землетрусу знаходився в 151 км від міста Бойсе, де живе близько 150 тисяч осіб.

Читайте також як починається квітень Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!