Головна Новини Суспільство події Кожен десятий українець не дотримується карантину – опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Кожен десятий українець не дотримується карантину – опитування

Соцопитування показало, що 34% українців вважають, що не треба нікого повертати після закриття кордону у зв'язку з пандемією

1 квітня 2020, 13:53 comments1788
Поділіться публікацією:
Кожен десятий українець не дотримується карантину – опитування

Більшість українців – 87% – бачать реальну загрозу поширення коронавірусу в країні, тоді як на початку карантину таких людей було 73%. Про це свідчать результати опитування соціологічної групи "Рейтинг", проведеного 25-30 березня.

Так, введення надзвичайного стану в Україні підтримало б 49% опитаних, а 43% — проти таких заходів. При цьому, 83% підтримують можливу заборону на проведення масових заходів, страйків, мітингів в умовах НС. Крім того, 71% українців не заперечують проти можливого обмеження в'їзду і виїзду в окремі міста і області. Також 65% підтримують можливе обмеження руху транспортних засобів, а 58% — оголошення комендантської години в містах. Але більшість – 80% – виступили проти надання державі права примусово вилучати майно у юридичних і фізичних осіб в умовах НС.

Згідно з опитуванням, 74% вважають за необхідне ввести штрафи для людей за порушення карантину, а 19% — проти таких покарань. Так, 58% опитаних вважають введені владою заходи щодо боротьби з коронавірусом оптимальними, 28% — занадто м'якими, 6% — занадто жорсткими. Цікаво, що 34% вважають, що влада повинна повертати всіх громадян додому після закриття кордону, 24% — виступили за вибіркове повернення, а 34% зазначили, що взагалі не потрібно нікого повертати після закриття кордону.

Як показало опитування, більше половини опитаних обмежили вихід з будинку у зв'язку з карантином, ще третина — дотримуються часткових обмежень, а кожен десятий — не дотримується карантину. Повідомляється, що 18% опитаних виходять з дому кілька разів в день, 31% — один раз на день. Тоді як 43% покидають будинок тільки раз у кілька днів, а 7% — взагалі намагаються не виходити. Основні причини виходу на вулицю: похід в магазин за продуктами (73%), на роботу чи в аптеку (по 28%), прогулянка, спорт і вигул тварин (по 5-7%), зустрічі з друзями і візити до лікаря (по 3-4%).

Раніше "Коментарі" повідомляли, що коронавірус вже вдарив по гаманцях 60% українців, згідно з соцопитуванням.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!