Головна Новини Суспільство події Більше половини українцям заощаджень вистачить ледве на місяць карантину – опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Більше половини українцям заощаджень вистачить ледве на місяць карантину – опитування

Як показало опитування, 32% українців під час карантину знаходяться у відпустці за власним бажанням

1 квітня 2020, 14:50 comments2407
Поділіться публікацією:
Більше половини українцям заощаджень вистачить ледве на місяць карантину – опитування

Менше місяця за рахунок заощаджень зможуть жити 60% українців, за умови припинення отримання доходів. Про це свідчать результати опитування соціологічної групи "Рейтинг", проведеного 25-30 березня.

Тоді як 16% опитаних зазначили, що грошових запасів їм вистачить на пару місяців, 7% — до трьох місяців, 6% — до півроку, а 3% — до року і більше. Повідомляється, що у 42% українців є захисні маски в достатній кількості, у 39% — їх недостатньо, а у 19% — немає взагалі. Також 57% українців у достатній кількості забезпечені вдома дезінфікуючими засобами, ще у 29% вони є, але недостатньо, а у 14% — немає. Крім того, вдосталь захисних рукавичок у 40% респондентів, мало — 23%, немає взагалі — 37%.

Згідно з опитуванням, дві третини українців мали роботу до введення карантину. Серед них 35% продовжують працювати у звичайному режимі, 29% — перейшли в дистанційний режим, 32% — знаходяться у відпустці за власним бажанням і лише 4% втратили роботу.

Зазначимо, що більшість опитаних – 80% – переживають, що в Україні настане затяжна економічна криза. Більше двох третин учасників опитування хвилюються, що не зможуть купити необхідні ліки, а майже половина – необхідних продуктів. Крім того, 25% схвильовані через те, що доведеться скасувати важливі події або поїздки.

Раніше "Коментарі" повідомили, що кожен десятий українець не дотримується карантину.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!