Головна Новини Суспільство події Посол Кореї в Україні розповів, як корейський бізнесмен вже 7 років судиться з українським мером через відібрану нерухомість
commentss НОВИНИ Всі новини

Посол Кореї в Україні розповів, як корейський бізнесмен вже 7 років судиться з українським мером через відібрану нерухомість

Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Корея в Україні Квон Кі Чанг повідомив, з якими проблемами стикається корейський бізнес в Україні

2 квітня 2020, 17:30 comments2280
Поділіться публікацією:
Посол Кореї в Україні розповів, як корейський бізнесмен вже 7 років судиться з українським мером через відібрану нерухомість

Корейський бізнесмен вже 7 років продовжує судові тяжби з українським мером через відібрану нерухомість, в яку іноземець вклав 2,5 млн доларів. Про це розповів Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Корея в Україні Квон Кі Чанг в інтерв'ю "Коментарям".

Так, дипломат розповів, що корейський бізнес неодноразово стикався з проблемами в Україні.

"Ось один приклад. Один корейський конгресмен, містер Чой, дуже любить Україну, часто приїжджав сюди раніше. І він вклав у нерухомість 2,5 млн дол. США, купив сільськогосподарську землю під Миколаєвом. А потім мер міста Миколаїв відібрав цю землю, використовуючи фіктивні документи. Просто в голові не вкладається... Мер міста!" — обурений Кі Чанг.

Далі кореєць звернувся у суд і виграв першу та апеляційні інстанції, однак розгляд справи на цьому не закінчився.

"Верховний суд якимось чином (ми думаємо, що тут була корупційна складова) відправив справу на новий розгляд до суду першої інстанції. І розгляд справи продовжується і нині, — каже посол. — Містер Чой дуже засмучений, йому вже за 60, і він вклав майже все своє майно в українську землю. У нього немає можливості найняти українського адвоката, оскільки у нього зовсім небагато грошей, плюс ще треба оплатити переліт в Україну, проживання".

За словами дипломата, ще кілька невеликих компаній виявилися залученими в шахрайські схеми і втратили власність, а сам Квон Кі Чанг навіть зустрічався з першим заступником Генерального прокурора в січні цього року.

"Все, чого ми хочемо – швидкого, зрозумілого та прозорого судового рішення. Ми не маємо наміру якимось чином втручатися в судову систему, але так бути не може, що рішення суду все відкладається і відкладається. Ось кейс містера Чоя – це 7 років судової тяганини без остаточного рішення", — резюмував посол Кореї в Україні.

Нагадаємо, Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Корея в Україні Квон Кі Чанг дав інтерв'ю порталу "Коментарі". Дипломат розповів про своє бачення розвитку економіки України, пояснивши, чому наша країна повільно прогресує. Посол детально описав переваги ведення бізнесу в Південній Кореї і пояснив, як його країні вдалося здійснити своє економічне диво і стати однією з найуспішніших на планеті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!