Головна Новини Суспільство події Завдяки карантину в деяких містах України покращився стан повітря – Мінекоенерго
commentss НОВИНИ Всі новини

Завдяки карантину в деяких містах України покращився стан повітря – Мінекоенерго

Міністерство енергетики та захисту довкілля дослідило, в яких містах України зменшився вміст забруднюючих речовин у повітрі під час карантину

2 квітня 2020, 17:53 comments2851
Поділіться публікацією:
Завдяки карантину в деяких містах України покращився стан повітря – Мінекоенерго

У 4 містах України зафіксували скорочення викидів забруднюючих речовин. Про це повідомили у Міністерстві енергетики та захисту довкілля, яке проаналізувало стан атмосферного повітря в Україні з кінця січня 2020 року.

Так, зменшення середніх концентрацій діоксиду азоту зафіксували в Кременчуці, Дніпрі, Кривому Розі та Харкові. Зокрема у Харкові та Кривому Розі такі тенденції спостерігаються і за показниками завислих речовин та формальдегіду. І якщо у Кривому Розі показники цих речовин перевищують ГДК (останні 2 тижні можуть перевищувати 3-4 ГДК), то у Харкові — відповідають нормі. Однак у Мінекоенерго повідомили, що наразі не виявлено загальних тенденцій щодо покращення стану атмосферного повітря, характерних для всіх міст країни.

Зазначається, що основними джерелами викидів забруднюючих речовин у цей період є автомобільний транспорт, промисловість та несанкціоноване спалювання стерні на полях, листя та навіть побутового сміття.

"Незважаючи на те, що економічна активність через карантин значно скоротилася, заборона користування громадським транспортом призвела до збільшеного попиту на приватний автотранспорт, що впливає на обсяг викидів забруднюючих речовин від автотранспорту", — йдеться у повідомленні.

Крім того, Мінекоенерго зазначило, що під час карантину не зменшилися випадки спалювання сухої трави, листя та побутового сміття. У міністерстві нагадають, що така діяльність заборонена, може каратися штрафами, а українців просять повідомляти про подібні правопорушення до поліції.

Раніше портал "Коментарі" писав, що після введення карантину в Україні стали рідше реєструвати нові легкові авто.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!