Головна Новини Суспільство події Києво-Печерська лавра на карантині: священики здають тести на коронавірус
commentss НОВИНИ Всі новини

Києво-Печерська лавра на карантині: священики здають тести на коронавірус

Служби в храмах Києво-Печерської лаври під час карантину священики проводити будуть, але на них перестануть пускати прихожан.

6 квітня 2020, 11:11 comments3362
Поділіться публікацією:
Києво-Печерська лавра на карантині: священики здають тести на коронавірус

Києво-Печерську лавру закривають на карантин. Богослужіння відтепер будуть проходити в закритому режимі. Про це повідомили на офіційному сайті лаври. При цьому служителі на чолі з намісником здали тести на коронавірус Covid-19.

Потрапити на богослужіння в Києво-Печерську лавру відтепер не можуть ні паломники, ні парафіяни. Через загрозу поширення коронавірусу допуск на територію, зокрема, храмів закритий. Богослужіння при цьому не зупиняють. Їх проводитимуть священики за всіма канонами, а саму службу транслюватимуть онлайн. Подібні обмеження будуть діяти до офіційного закінчення карантину в Україні. Тобто, святкові богослужіння в дні Благовіщення, Вербної неділі і Великодня також будуть закритими. І побачити їх можна буде лише по відеотрансляції.

Разом з тим всі священики здали тест на коронавірус. Серед них і намісник Києво-Печерської лаври митрополит Павло. Напередодні, в ЗМІ з'явилася інформація про те, що серед священнослужителів вже є випадки зараження. І Covid-19 підхопив, зокрема, і сам намісник. У лаврі стверджують, що результатів аналізів з лабораторії поки що немає. А митрополит Павло почувається добре і на здоров'я не скаржиться.

Раніше, нагадаємо, в Києво-Печерській лаврі закликали віруючих ходити до храмів, не дивлячись на карантин і спалах коронавірусу.

Свіжу статистику по коронавірусу в Україні читайте тут.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!