Головна Новини Суспільство події Полювання на порушників карантину і спалах коронавірусу на окупованому Донбасі: новини, які ви могли пропустити
commentss НОВИНИ Всі новини

Полювання на порушників карантину і спалах коронавірусу на окупованому Донбасі: новини, які ви могли пропустити

Поліція виписала перші штрафи українцям, які з'явилися в громадських місцях без масок.

7 квітня 2020, 08:02 comments2385
Поділіться публікацією:
Полювання на порушників карантину і спалах коронавірусу на окупованому Донбасі: новини, які ви могли пропустити

Полювання на порушників карантину

У перший день посиленого карантину в Україні поліцейські зловили майже 200 порушників. Загалом склали 193 адмінпротоколів. Найчастіше штрафували за відсутність маски в громадських місцях або відвідування парків і зон відпочинку. Також правоохоронці спіймали десятьох українців, які порушили умови самоізоляції. Найбільша кількість порушників — в Києві, а також Львівській, Дніпропетровській та Одеській областях, йдеться в повідомленні Нацполіціі. Штраф за порушення карантину в Україні, нагадаємо, від 17 тисяч гривень до 34 тисяч.


Коронавірус на Донбасі

В ізоляції через спалах коронавірусу опинилися два окупованих бойовиками міста. На в'їзд і виїзд закрили Красний Луч та Антрацит. Про це повідомив так званий головний санітарний лікар "ЛНР" Дмитро Докашенко. У цих містах вже є офіційно підтверджені випадки коронавірусу і місцева самопроголошена влада хоче з'ясувати коло людей, які контактували з пацієнтами і не допустити розширення цього кола. Жителів міст попросили по можливості перебувати вдома в самоізоляції, а рух громадського та приватного транспорту обмежили. Як довго триватиме режим ізоляції — невідомо. Влада так званої "ЛНР" стверджує, що у них тільки 4 випадки Covid-19, але правозахисники впевнені, що хворих набагато більше.


Автовиробники проти коронавірусу

Компанія Jaguar Land Rover вступає в боротьбу проти коронавірусу. На потужностях автовиробника будуть виготовляти захисні екрани для обличчя. Дефіцит даного типу продукції гостро відчувається як серед медиків, так і серед населення. Тому уряд Великобританії звернувся до автомобільної компанії з проханням допомогти цей дефіцит усунути. Розробляли модель захисного екрану не самі виробники, їм видали готову схему, яка схвалила Національна служба здоров'я. Такий екран можна використовувати багато разів поспіль. Він розбирається і дезінфікується за допомогою звичайного антисептика або спирту.


Заробіток на Місяці

Президент Дональд Трамп документально закріпив право США використовувати ресурси Місяця в комерційних цілях. Він підписав відповідний указ, повідомила прес-служба Білого дому. Комерційне освоєння дозволено тепер і на інших комічних об'єктах. США при цьому, як говориться в заяві, хочуть стимулювати міжнародну підтримку видобутку космічних ресурсів і їхнє подальше використання. Країна не вважає Місяць загальним надбанням людства і якщо будь-яка з держав збирається на ньому заробляти, то це їхня особиста діяльність, яка не повинна узгоджуватися з усіма іншими, вважає Трамп.

Також читайте, якою буде погода у вівторок, 7 квітня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!