Головна Новини Суспільство події Антирекорд смертності від коронавірусу в Нью-Йорку і відкритий Ухань: новини, які ви могли пропустити
commentss НОВИНИ Всі новини

Антирекорд смертності від коронавірусу в Нью-Йорку і відкритий Ухань: новини, які ви могли пропустити

Кількість померлих від коронавірусу в штаті Нью-Йорк вдвічі перевищила кількість жертв терористичної атаки 11 вересня.

8 квітня 2020, 08:08 comments4946
Поділіться публікацією:
Антирекорд смертності від коронавірусу в Нью-Йорку і відкритий Ухань: новини, які ви могли пропустити

Антирекорд смертності

У Нью-Йорку зафіксували новий антирекорд смертності за один день. Всього за добу в американському штаті померли від Covid-19 більш ніж 700 осіб (731). Тепер загальна кількість жертв коронавірусу становить 5489, що в половину більше ніж, скажімо, кількість жертв терористичної атаки на вежі-близнюки 11 вересня, пише The Guardian. Нью-Йорк зараз один з найбільш уражених регіонів не тільки в Сполучених Штатах, але і в світі. Тут підтвердили 142 тисячі випадків зараження коронавірусом. Губернатор Ендрю Куомо вважає, що штат вже наблизився до піку і незабаром інфекція почне відступати.


Відкритий Ухань

Уперше з початку спалаху коронавірусу китайська влада розблокувала Ухань. Це місто-мільйонник, з якого пандемія почалася. Більш ніж два місяці він був закритий на в'їзд і виїзд, також тут діяв найжорсткіший карантин. Опівночі заборону на пересування зняли. Незадовго до цього люди почали збиратися на вокзалах і автостанціях. Вони скуповували квитки, бажаючи якомога швидше покинути місто, з якого не могли виїхати з кінця січня, повідомляє AFP. Тільки на поїздах за один день виїхати з Уханю збираються 55 тисяч осіб.


В'їзд за дозволами

Потрапити до Франції тепер можливо тільки за спеціальним дозволом. Такий особливий режим придумали, щоб мінімізувати ризик подальшого розповсюдження коронавірусу. Починаючи з середи, 8 квітня, у Францію людина потрапить тільки якщо зможе аргументувати причину своєї поїздки, повідомили в Міністерстві внутрішніх справ. Особливий дозвіл на в'їзд можна отримати по електронній пошті. Існує три види: для в'їзду в країну з-за кордону, і два для переміщення між материковою Францією і її заморськими володіннями. Станом на ранок середи в країні зафіксували 110 тисяч інфікованих коронавірусом.


Мільярд на боротьбу з коронавірусом

Пожертвувати відразу мільярд доларів на боротьбу з коронавірусом вирішив засновник Twitter Джек Дорсі. Про це він сам написав на своїй сторінці в соцмережі. Він стверджує, що це більш ніж четверта частина його статку. Активи отримає фонд Start Small. Якщо всі гроші під час пандемії не освоять, залишок коштів повинен буде піти на турботу про здоров'я і освіту дівчаток. Дорсі також пояснив, чому зробив свій вчинок публічно. Він вважає, що його приклад повинен надихнути інших забезпечених людей зробити свій внесок у боротьбу з пандемією.


Раніше "Коментарі" розповідали більш докладно про ситуацію з коронавірусом в світі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!