Головна Новини Суспільство події У Мінську призначили дату обміну полоненими
commentss НОВИНИ Всі новини

У Мінську призначили дату обміну полоненими

Сформувати списки полонених і узгодити дату найближчого обміну представникам Тристоронньої контактної групи в Мінську вдалося під час відеоконференції.

9 квітня 2020, 09:11 comments2149
Поділіться публікацією:
У Мінську призначили дату обміну полоненими

У Мінську призначили дату нового обміну полоненими. Він повинен відбутися не пізніше Великодня, тобто 19 квітня. Про це йдеться на сайті Офісу президента.

Через карантин Тристороння контактна група зараз не може брати участь у засіданнях у своєму звичайному режимі в білоруській столиці. Однак переговорний процес вирішили не припиняти. В черговий раз нараду вирішили провести в форматі відеоконференції і на цей раз вона було досить результативною. Сторони затвердили списки полонених і встановили кінцевий термін, коли утримувані особи повинні опинитися вдома.

"Вдячний, що ви підтримали рішення працювати в інтенсивнішому режимі, щоб досягти домовленостей вийшло якомога швидше", — звернувся до представників ТКГ глава Офісу президента Андрій Єрмак.

Останній масштабний обмін полоненими з бойовиками самопроголошених республік відбувся ще в кінці минулого року — 29 грудня. Тоді додому на підконтрольну Україні територію змогли повернутися 76 осіб, ще 5 були звільнені з полону бойовиків, але побажали залишитися на окупованій території. У свою чергу Україна передала бойовикам 124 людини.

Про обмін в форматі "всіх на всіх", нагадаємо, домовилися на початку грудня в Парижі лідери Нормандське четвірки. Але поки що в повному обсязі цієї домовленості досягти не вдалося.

Раніше "Коментарі" писали про те, що Україна подала на обмін список, що складається з більше двохсот осіб.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!