Головна Новини Суспільство події Фотофакт: Мінцифри створило мапу порушників карантину в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Фотофакт: Мінцифри створило мапу порушників карантину в Україні

У Мінцифри запевняють, що персональні дані громадян для створення мапи порушників карантину не використовували

9 квітня 2020, 12:35 comments2623
Поділіться публікацією:
Фотофакт: Мінцифри створило мапу порушників карантину в Україні

У Мінцифри створили мапу, яка демонструє недотримання правил самоізоляції людьми, які повернулися з-за кордону, а саме, з країн, де вирує коронавірус. Про це повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров на своїй сторінці у Facebook.

1tSFaw_rD9i0obzELqbjRYiV_.jpg

Так, за допомогою аналізу великого обсягу даних були визначені населені пункти, у яких мешкають люди, які найменше дотримувались карантину – тобто перебували на самоізоляції протягом 14 днів після приїзду. Як пояснив Федоров, жовтогарячий колір позначає 50-200 людей, які не дотримувались карантину, а червоний – понад 200.

За словами міністра, Мінцифри отримує від операторів мобільного зв’язку Big Data про більш ніж пів мільйона людей. Йдеться про абонентів, що повернулися до України починаючи від 17 березня. А потім на основі цих даних створюється мапа, якою можуть користуватись РНБО та МОЗ.

"Дані від мобільних операторів не містять жодної персональної інформації про абонентів. Тобто ніякий конкретний абонент не відстежується", — наголосив Федоров.

Повідомляється, що отримують тільки інформацію про кількість осіб у населеному пункті, що повернулися з-за кордону, країни та канал повернення, а також кількість, яка не дотримується карантину та сумарна кількість інших людей, з якими контактували порушники.

Нагадаємо, експерти розповіли виданню "Коментарі", які ще карантинні посилення може ввести українська влада. І чи не буде у неї спокуси залишити деякі нові заходи контролю за громадянами і після того, як пандемія і карантин підуть у минуле.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!