Головна Новини Суспільство події Як українці збираються святкувати Великдень в умовах карантину – опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Як українці збираються святкувати Великдень в умовах карантину – опитування

Опитування показало, яка кількість українців вирішила цього року відзначити Великдень вдома через карантин, а хто збирається до церкви чи на пікнік

9 квітня 2020, 18:07 comments2293
Поділіться публікацією:
Як українці збираються святкувати Великдень в умовах карантину – опитування

Більше 60% українців не збираються йти до церкви на Великдень через карантинні обмеження в країні. Про це свідчать результати опитування, проведені Українським інститутом майбутнього 3-7 квітня.

Так, більшість — 92% респондентів — зазначили, що свято Великодня планують відзначити вдома (в квартирі чи на дачі) в колі членів родини, дотримуючись умов карантину. У 3% є бажання піти в гості чи запросити до себе родичів, близьких, друзів. Ще 1% українців планує прогулятися чи влаштувати пікнік в межах населеного пункту, а 4% — планують зробити це за межами міста чи села.

Крім того, 62% опитаних заявили, що з міркувань карантину цього року не будуть відвідувати церкву на Великдень. Тоді як 9% все ж таки мають намір піти до церкви для освячення пасок, а 3% — планують відстояти службу. Ще 26% — не відвідують церкву взагалі.

Зазначимо, що українці з Заходу та парафіяни Української Православної Церкви Московського патріархату частіше за інших відзначали, що обов'язково відвідають службу або освятять паски на Великдень.

Раніше портал "Коментарі" повідомив, що священик ігнорував обмеження Кабміну, а потім захворів на коронавірус.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!