Головна Новини Суспільство події У СБУ розповіли, чи подовжать заборону соцмереж «ВКонтакте» та «Одноклассники» в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

У СБУ розповіли, чи подовжать заборону соцмереж «ВКонтакте» та «Одноклассники» в Україні

За даними кіберфахівців СБУ, наразі відзначається сплеск активності агітаторів, троле- і ботоферм у російських соцмережах «ВКонтакте» та «Одноклассники»

10 квітня 2020, 17:15 comments2252
Поділіться публікацією:
У СБУ розповіли, чи подовжать заборону соцмереж «ВКонтакте» та «Одноклассники» в Україні

Служба безпеки України вважає за необхідне продовжити санкції щодо російських соціальних мереж "Одноклассники" та "ВКонтакте" ще на 3 роки. Відповідні пропозиції Голова СБУ Іван Баканов вніс до Ради національної безпеки і оборони України, повідомляється на сайті служби.

Кіберфахівці СБУ повідомили, що за період дії санкцій українських користувачів у цих соцмережах поменшало у 3 рази, і це значно звузило цільову аудиторію, на яку спрямовані інформаційні операції російських спецслужб.

"Проти України триває гібридна війна, і ми продовжуємо протистояти інформаційним атакам з боку РФ. Тож у продовженні санкцій є сенс: цим ми захистимо наших громадян від фейків і маніпуляцій, а відповідно – збережемо безпеку держави в цілому", – заявив Баканов.

Повідомляється, що загалом протягом 2017-2020 років СБУ зафіксувала тисячі випадків розміщення деструктивного контенту на вищезазначених платформах. Крім того, з початку введення санкцій зареєстровано майже 100 кримінальних проваджень стосовно власників та адміністраторів антиукраїнських онлайн-спільнот. Йдеться про такі ознаки вчинення злочинів, як посягання на територіальну цілісність та недоторканність України, створення терористичних груп, а також дії, спрямовані на насильницьку зміну конституційного ладу чи захоплення державної влади. За даними кіберфахівців СБУ, наразі відзначається сплеск активності агітаторів, троле- і  ботоферм у російських соцмережах, що пов’язано з карантинними заходами, наближенням Великодня і травневих свят. Зазначається, що 70% деструктивних матеріалів про Україну просуваються саме з інформаційного простору РФ, зокрема із цих двох соцмереж.

Додамо, що, згідно із опитуванням в Telegram-каналі СБУ, більшість користувачів – 83% — підтримують продовження заборони російських соцмереж в Україні ще на 3 роки.

Раніше "Коментарі" писали, хто став "міністром соцмереж України" у березні: названий найпопулярніший урядовець у Кабміні Шмигаля.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!