Головна Новини Суспільство події Алкоголь і карантин: як не спитися під час пандемії
commentss НОВИНИ Всі новини

Алкоголь і карантин: як не спитися під час пандемії

Дослідження показують, що під час карантину в різних країнах збільшився попит на алкоголь, оскільки люди «запивають» стрес через пандемію, а деякі разом з міцними напоями навіть працюють вдома дистанційно

11 квітня 2020, 20:22 comments4251
Поділіться публікацією:
Алкоголь і карантин: як не спитися під час пандемії

Пандемія коронавірусу Covid-19, крім панічного скуповування товарів першої необхідності, викликала ще одну нездорову тенденцію: майже у всіх країнах світу, де немає сухого закону, зросли продажі алкоголю, пише ВВС. Але є кілька порад, які допоможуть не спитися під час карантину.

Повідомляється, що в Росії за останній тиждень березня зросли продажі віскі, горілки і пива на 25-47%, а в США приблизно в той же період продажі алкогольної продукції підскочили як мінімум удвічі. Тоді як у Британії за минулий місяць стали в 20 разів частіше "гуглити" доставку спиртних напоїв. Поряд з тим там почастішали на 22% звертання до британського відділення товариства "Анонімні алкоголіки".

Тим часом, експерти Всесвітньої організації охорони здоров'я не радять знімати стрес за допомогою алкоголю. Більше того, надмірне вживання алкоголю може викликати небажану реакцію з боку імунітету, наприклад, сприйнятливість до пневмонії.

Психологи відзначають, що багатьом, хто сидить на карантині, не просто впоратися з тим фактом, що раптово зникли всі звичні способи дозвілля і розваг. Не маючи можливості кудись вийти, все більше людей почали знаходити втіху в келиху вина або чогось міцнішого. А для когось це взагалі звичайна справа — випити, нікуди не виходячи, в компанії включеного телевізора. І навіть працюючи дистанційно, щоб урізноманітнити свій робочий день на дому, деякі можуть дозволити собі попрацювати з кухлем пива, що навряд чи відбулося б в офісі.

Зазначимо, що перші ознаки залежності можна виявити у себе самостійно. Тривожним дзвіночком можна вважати момент, коли ви потягнулися за чаркою раніше звичайного, скажімо, незабаром після сніданку. Або поступово стали збільшувати дози.

Щоб не "пропити" карантин, для початку беріть келихи меншого об'єму або перейдіть на менш міцні напої. Можна практикувати і так зване "усвідомлене" споживання алкоголю — сфокусувати всі увагу на конкретному моменті та випити не поспішаючи, розтягуючи задоволення.

Крім того, є і спеціальні мобільні додатки, що допомагають відстежувати кількість випитого, наприклад, DrinkControl.

Додамо, що разом із згубною тенденцією під час карантину з'явилася й інша. Так, у соцмережах став популярний хештег Dry Covid ("Сухий Covid"). Таким чином, люди відкривають для себе нову, безалкогольну реальність, вивчаючи її на карантині.

Раніше "Коментарі" писали, що в США підскочили продажу алкоголю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!