Головна Новини Суспільство події Комаровський розповів, як коронавірус проявляється у домашніх тварин
commentss НОВИНИ Всі новини

Комаровський розповів, як коронавірус проявляється у домашніх тварин

Доктор Євген Комаровський пояснив, чи може коронавірус передатися людині від домашніх улюбленців або навпаки

11 квітня 2020, 22:03 comments7644
Поділіться публікацією:








Комаровський розповів, як коронавірус проявляється у домашніх тварин

Ані коти, ані собаки не хворіють так званим людським коронавірусом Covid-19 у важкій формі. Про це розповів доктор Євген Комаровський на своєму каналі в Youtube.

За словами Комаровського, у хворих на коронавірус господарів тварини дуже рідко можуть мати такі симптоми інфекції: виділення слини, чхання, нежить. При цьому, це швидше люди інфікують тварин, а не навпаки.

"Вірогідність від зустрінутого на вулиці кота дістати Covid-19 все таки не є приводом до того, що зараз треба кидатися на всіх оточуючих котів, — каже Комаровський. — Якщо у вас у будинку є кіт, спілкуйтеся, заради бога, ніхто з вас один одному не загрожує".

Лікар додав, що відомо про "буквально 5-6 випадків" захворювань у вихованців, тому в епідеміології коронавірусу домашні тварини значної загрози не представляють. А ймовірність того, що чотирилапі розносять вірус серед тварин або людей, зазначив Комаровський, під великим питанням.


Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Комаровський закликає мешканців України думати і робити висновки, радячи зняти кільця, якщо є така можливість.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!