Головна Новини Суспільство події Бойовики заявили про початок обміну полоненими
commentss НОВИНИ Всі новини

Бойовики заявили про початок обміну полоненими

Обмін полоненими між Україною і бойовиками має відбутися сьогодні на КПВВ "Майорск".

16 квітня 2020, 09:22 comments1946
Поділіться публікацією:
Бойовики заявили про початок обміну полоненими

Бойовики заявили про початок обміну полоненими з Україною. Про це повідомляють інформаційні ресурси сепаратистів. Процес стартував близько 8 ранку.

Обмін полоненими повинен відбутися вже сьогодні, 16 квітня, на контрольно-пропускному пункті "Майорск", стверджують джерела. Поки ж бойовики звозять автобусами українців до пропускного пункту поблизу окупованої Горлівки. Транспорт супроводжує так звана "поліція".

За інформацією видання "Громадське" сторони передадуть одна одній полонених до 16:00. Про це журналісти пишуть, посилаючись на свої джерела в ОБСЄ. Трансляцію з місця подій буде забезпечувати Офіс президента. Журналістів туди не пустять.

Раніше представники ОБСЄ в Україні повідомляли, що дата, коли полонені українці зможуть повернутися додому, вже відома, а всі деталі узгоджені. Процес обміну повинен відбутися до Великодня, 19 квітня. Як саме і де це має статися, представники ТКГ в Мінську обговорювали онлайн за допомогою відеоконференції. Вони ж погодили остаточні списки утримуваних осіб. Але офіційно кількість людей в цих списках не оголошували.

Тим часом, омбудсмен Людмила Денисова напередодні заявила, що обмін повинен відбутися за формулою "всіх на всіх". Як тільки полонені опиняться на підконтрольній території Україні, їх відправлять на 2 тижні в обсервацію. Є інформація, що у деяких в полоні з'явилися симптоми коронавірусу.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що в списки на обмін Україна внесла 200 осіб.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!