Головна Новини Суспільство події Небезпечний смог у Києві та нове покарання за порушення карантину: новини, які ви могли пропустити
commentss НОВИНИ Всі новини

Небезпечний смог у Києві та нове покарання за порушення карантину: новини, які ви могли пропустити

Через пилову бурю і пожежі в Чорнобилі, Київ став містом з найбруднішим повітрям у світі.

17 квітня 2020, 07:51 comments3409
Поділіться публікацією:
Небезпечний смог у Києві та нове покарання за порушення карантину: новини, які ви могли пропустити

Смог у Києві

Київ очолив рейтинг міст світу з найбруднішим повітрям. Портал QIAir, який стежить за індексом якості повітря на планеті, назвав столичне повітря небезпечним для здоров'я. Концентрація шкідливих речовин різко підвищилася, коли вітром в Київ принесло частинки горіння з Чорнобиля та Житомирської області, де знову горять ліси. Крім того, свій внесок зробила пилова буря напередодні. На вулиці виїхала спецтехніка. За словами міського голови Віталія Кличка, дороги будуть поливати водою, щоб хоч якось знизити рівень шкідливих речовин. Машини будуть працювати в місті, поки ситуація не покращиться.


Покарання для порушників карантину

В Албанії посилили покарання за порушення карантину. Тепер за це будуть відправляти у в'язницю. Причому відразу на 8 років. В уряді схвалили зміни до Кримінального кодексу, пише The Jerusalem Post. Настільки суворе покарання загрожує тим порушникам карантину і самоізоляції, через яких згодом заразяться коронавірусом інші люди. І не важливо, навмисне людина інфікує їх чи ні. Таким чином влада хоче змусити людей сидіти вдома і дотримуватися правил. Тим більше в країні з дня на день почнуть поступово послаблювати карантин. Зараз в Албанії хворіють коронавірусом 518 людей. 26 пацієнтів померли.


Швейцарія виходить з карантину

Швейцарія вирішила закінчити карантин. Особливий режим у країні діяв протягом 5 тижнів. До звичайного життя країна буде повертатися поступово. Процес виходу з карантину розділили на три етапи, розповів міністр внутрішніх справ Ален Берсет. Першими вже через тиждень відкриються медичні та стоматологічні центри, масажні салони, перукарські та косметологічні салони, а також магазини для садівників. Навчання в школах почнуть відновлювати з 11 травня. Тоді ж запрацюють всі магазини і ринки. І тільки на початку червня до нормального життя повернуться музеї, ботсади, бібліотеки і зоопарки.


Леви на карантині

Леви в Південній Африці чудово себе почувають на карантині. Після закриття національного парку Крюгера, а це сталося 25 березня, їх перестали турбувати автомобілі туристів. Раніше вони ховалися від людських очей. Тепер хижаки гуляють, де їм захочеться. Наприклад, влаштували собі денний сон просто посеред автомобільної дороги, повідомляє ВВС. Знімок сонних котів зробив рейнджер, який охороняє парк від браконьєрів. Напередодні в парку пройшов дощ і трава була вологою, а ось дорога на сонці стала сухою і теплою. Це, ймовірно, і привабило левове сімейство.

picture

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що спорожніле на карантині місто в Аргентині заполонили морські леви.

Twitter / Kruger National Park




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!