Головна Новини Суспільство події Стало відомо, як вплинула на забруднення повітря в Києві пожежа в Чорнобилі
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, як вплинула на забруднення повітря в Києві пожежа в Чорнобилі

В Укргідрометцентрі пояснили, чи наявні в повітрі у Києві бути продукти горіння з Чорнобилю

17 квітня 2020, 11:30 comments2354
Поділіться публікацією:








Стало відомо, як вплинула на забруднення повітря в Києві пожежа в Чорнобилі

Забруднення повітря в Києві не пов’язано з Чорнобильською зоною, а сталося через переміщення повітряних мас з Житомирської області. Про це заявив директор Українського гідрометцентра Микола Кульбіда.


Так, він запевнив, що продукти горіння, які були наявні у зоні відчуження – не могли потрапити до Києва. Повідомляється, що впродовж учорашнього дня в Україні швидкість вітру доходила до 17-22 м/с, а найбільші показники фіксували на території Житомирської та Київської областей. Зокрема й на півночі Київської області, в Зоні відчуження. Напрям вітру був північно-західним, а отже ті продукти горіння, які були наявні у Чорнобильській зоні, не могли потрапити до Києва. Тому вчорашні негаразди залежали від двох факторів: пилової бурі та переміщення продуктів горіння з Житомирської області.

За словами Кульбіди, у найближчі 10 днів опади в Україні не очікуються, за винятком крайнього заходу України. Але й не прогнозується сильний вітер у районах, де є горіння трави, торфу та лісу (максимальна швидкість вітру становитиме 7-12 м/с).

Також зазначається, що радіаційний моніторинг у зоні відчуження на 15-ти пунктах спостереження показав мікроскопічне збільшення концентрації цезію-137. Тоді як рівень гама-фону, як в зоні відчуження, так і за її межами, практично не змінився.

Додамо, що населенню рекомендують на час погіршення погодних умов обмежити перебування на вулиці, особливо вранці. Адже у другій половині дня, внаслідок прогрівання підстилаючої поверхні, температура повітря стає вищою, повітряні маси перемішуються, що зменшує концентрацію шкідливих речовин у повітрі.

Раніше "Коментарі" писали, як вберегтися від небезпеки смогу в Києві.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!