Головна Новини Суспільство події Почаївська лавра може стати новим епіцентром спалаху коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Почаївська лавра може стати новим епіцентром спалаху коронавірусу

Настоятель Почаївської лаври не йде на контакт з медиками і відмовляється пускати їх на територію монастиря.

17 квітня 2020, 11:44 comments3516
Поділіться публікацією:
Почаївська лавра може стати новим епіцентром спалаху коронавірусу

Новим епіцентром спалаху коронавіруу в Україні може стати Почаївська лавра. Про це заявила головний санітарний лікар Тернопільщини Оксана Чайчук. Йти на контакт з медиками настоятель монастиря відмовляється.

Одним з перших священиків з Почаївської лаври, у кого підтвердили коронавірус, став хорист монастиря. Він же править службу на території Збаразького району. Також відомо, що його дружина працює бухгалтером в Шумській лікарні, де вже більше 20 інфікованих, у тому числі й лікарі.

Оксана Чайчук впевнена, що це не єдиний випадок інфікування Covid-19 у Почаївській лаврі. Однак підтвердити це зараз неможливо. Скільки б не намагалися медики умовити настоятеля монастиря пустити їх на територію лаври, той співпрацювати з ними відмовляється, стверджує санітарний лікар. Таким чином вони не можуть протестувати священиків, які потім з монастиря роз'їжджаються в усі куточки Тернопільської області з різних парафій. Деякі з них також можуть бути потенційно інфікованими і нести загрозу для парафіян.

Мер Почаєва, каже лікар, втручатися в ситуацію відмовляється.

За інформацією Чайчук, священики з хору Почаївської лаври мають парафії у Кременецькому, Шумському і Збаразькому районах.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що Києво-Печерську лавру закрили на карантин. Там виявили близько сотні випадків інфікування коронавірусом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!