Головна Новини Суспільство події В українських СІЗО з'являться платні люкс-камери
commentss НОВИНИ Всі новини

В українських СІЗО з'являться платні люкс-камери

Глава Мін'юсту Денис Малюська анонсував створення в СІЗО камер з підвищеними умовами комфорту

18 квітня 2020, 19:34 comments2974
Поділіться публікацією:
В українських СІЗО з'являться платні люкс-камери

В Україні в СІЗО можуть з'явитися платні камери з підвищеними умовами комфорту. Про це повідомив міністр юстиції Денис Малюська на своїй сторінці у Facebook.

Такий крок Мін'юст планує здійснити в рамках реформи пенітенціарної системи. За словами Малюськи, і зараз в українських СІЗО за хабарі здаються VIP-камери. І щоб плата не йшла повз держскарбниці, такі камери можуть облаштувати по-білому, а гроші за них підуть у спецфонд і допоможуть в поліпшення інфраструктури.

"Ми будемо залучати кошти з альтернативних джерел, — заявив міністр. — Першим таким джерелом стане те, що ми зробимо платні камери підвищеного комфорту".

Крім того, ще одним джерелом доходів в Мін'юсті бачать проект, згідно з яким старі будівлі ізоляторів, розташовані в центральних районах, замінять на нові, але на околицях. Як повідомив Малюська, почнуть з СІЗО і кількох установ у Львові.

Також міністр розповів про додатковий спосіб фінансування реформ – продаж "заморожених в'язниць". Такі, за словами Малюськи, є по всій території України.

Нагадаємо, Мін'юст планує продавати тюремні будівлі. А виручені кошти спрямують на потреби інфраструктури, підпорядкованої відомству.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, в яких країнах найбільше ув'язнених у в'язницях.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!