Погода на Великдень: синоптики зробили прогноз

Стало відомо, якою буде погода на Великдень в Україні

Завтра, на Великдень за східним обрядом, погода в Україні буде переважно без опадів, дощі очікуються лише вдень в Одеській, Чернігівській, Сумській і Миколаївській областях. Про це повідомляє Український гідрометеорологічний центр.

Так, вітер прогнозується західний та північно-західний, 5-10 м/с. Вночі стовпчик термометра покаже від -1 до +6 градусів. Температура вдень складатиме 10-17 градусів тепла, у південній частині та на Закарпатті 13-18 градусів тепла.

Крім цього, в ночі 19-20 квітня в Україні, окрім півдня, на поверхні ґрунту очікуються заморозки 0-5 градусів, що відповідає І рівню небезпеки. Також 19-20 квітня у північних, західних (крім Закарпаття), 19 квітня і в східних областях можуть бути сильні (на поверхні ґрунту та в повітрі) заморозки 0-5 градусів – це ІІ рівень небезпеки.

Тим часом, синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці у Facebook повідомила, що дощі, хоча й невеликі, можливі у північних областях України, а також на Одещині і в Приазов‘ї. До того ж, вітер залишається північно-західним, західним, завтра слабким, максимум до помірного.

"Температура повітря великодньої ночі в Україні +1+6 градусів, подекуди, окрім Півдня, заморозки 0-3 градуси, вдень у неділю +12+16 градусів, у північних областях трохи свіжіше, +9+13 градусів, - йдеться у повідомленні. - У Києві вітер залишається північно-західним, західним, невеликим. І шанс зміни його напрямку на південно-західний не раніше 25-го квітня".

Синоптик додала, що невеликий, та ще й місцями, дощ можливий у столиці завтра вдень.

як освятити паски вдома. Голова ПЦУ Епіфаній розповів, як самостійно освятити паски, адже цього року Великдень радять святкувати вдома через карантин.