Головна Новини Суспільство релігія Великдень в умовах карантину: як освятити паски вдома
commentss НОВИНИ Всі новини

Великдень в умовах карантину: як освятити паски вдома

Голова ПЦУ Епіфаній розповів, як самостійно освятити паски, адже цього року Великдень радять святкувати вдома через карантин

18 квітня 2020, 21:00 comments4465
Поділіться публікацією:








Великдень в умовах карантину: як освятити паски вдома

Предстоятель Православної церкви України Епіфаній повідомив, що цього року через карантин паски на Великдень можна освятити вдома. Про це передає "Радіо Свобода".

За його словами, усі бажаючі, а особливо люди похилого віку, можуть освятити великодні смаколики самостійно. Так, зробити це слід після звершення богослужінь у храмах, які можна дивитися по телевізору або в Інтернеті.

"Самостійно взяти освячену на Йордан воду і покропити нею паску, чи ті приношення, які ми приносимо зазвичай до храму в цей час", – сказав Епіфаній.

Крім того, він закликав вірян не брати безпосередньої участі в богослужіннях, не приходити масово на освячення пасок, а долучатися до богослужінь онлайн.


Нагадаємо, у Дніпрі під час карантину жителі чи не один у одного "на головах" стовпилися біля входу до Свято-Троїцького собору УПЦ МП. У мережі опубліковано відео, поліція відкрила кримінальне впровадження.
Раніше портал "Коментарі" писав, де і коли дивитися святкові богослужіння. Також ми розповіли про головні правила великоднього столу: як не нашкодити здоров'ю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!