Головна Новини Суспільство події Сьогодні християни східного обряду святкують Великдень
commentss НОВИНИ Всі новини

Сьогодні християни східного обряду святкують Великдень

Згідно з християнським віруванням, саме на Великдень воскрес із мертвих Ісус Христос

19 квітня 2020, 09:14 comments4328
Поділіться публікацією:
Сьогодні християни східного обряду святкують Великдень

Сьогодні християни східного обряду святкують головне християнське свято — Великдень. В цей день, за християнським віруванням, воскрес Син Божий Ісус Христос після того, як його розіп'яли на хресті, передає УНН.

Воскресіння Ісуса Христа з мертвих через три дні після смерті — це центральна подія в християнстві. Ісус Христос воскрес у ранню пору в неділю, на початку нового єврейського тижня. У стародавніх євреїв неділя була першим днем тижня і починався цей день відразу ж після заходу сонця в суботу.

Саме тому неділю стало святим днем для християн і носить назву Господнього дня. Для древніх євреїв Господнім днем був останній сьомий день тижня — субота. Тому четверту заповідь: "Шануй день Господній, щоб шанувати його" християни і юдеї сприймають по різному.

Для християн неділя стала днем відпочинку. Звідси походить й українська назва цього дня — "неділя". Також виконання будь-якої роботи в неділю в християнстві вважається гріхом і недотриманням четвертої заповіді, адже праця у неділю применшує значення цього дня.

Нагадаємо, у зв'язку з пандемією COVID-19 в церквах України Великодні богослужіння проходять у режимі онлайн-трансляцій і при відсутності віруючих через карантинні заходи. Літургію можна дивитися на деяких телеканалах та в інтернеті.

Також видання "Коментарі" розповість, як освятити паску в умовах карантину.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!