Головна Новини Суспільство події Благодатний вогонь успішно прибув до України
commentss НОВИНИ Всі новини

Благодатний вогонь успішно прибув до України

Благодатний вогонь прибув із Тель-Авіва і був зустрінутий в аеропорту представниками українського духовенства

19 квітня 2020, 13:12 comments2092
Поділіться публікацією:
Благодатний вогонь успішно прибув до України

Благодатний вогонь прибув до України і був зустрінутий представниками Української Православної Церкви. Він буде відправлений у Михайлівський Золотоверхий собор, а потім і в інші храми для звершення великодніх богослужінь. Про це повідомляє прес-служба МАУ на своїй сторінці в Facebook.

"У цей складний для людства час всім нам необхідна віра в чудеса. Благодатний вогонь, який сходить на Храм Гробу Господнього в Велику суботу є саме таким дивом", — повідомили представники МАУ.

Як вже повідомлялося раніше, у зв'язку з пандемією коронавіруса, Благодатний вогонь після сходження в єрусалимському храмі Гробу Господнього в цьому році буде переміщатися згідно з спеціальною процедурою. Він повинен бути доставлений в усі країни, де є громади християн східного обряду, в тому числі в Україну.

Посольство Ізраїлю в Україні раніше повідомило, що церемонія сходження Благодатного вогню в храмі Гробу Господнього буде проходити з обмеженою кількістю учасників, щоб уникнути чергової хвилі масового зараження коронавірусом.

Благодатний вогонь виноситься з Гробу Господнього під час особливого богослужіння, яке щорічно відбувається у Велику суботу, в переддень першого дня Великодня за східним обрядом, в храмі Воскресіння Христового в Єрусалимі. Винос Благодатного вогню є символом виходу з Гробу "Світла Істинного", тобто воскреслого Ісуса Христа.

Як повідомляло видання "Коментарі", сьогодні християни східного обряду святкують Великдень.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!