Орбіту Землі перетнуть відразу два небезпечних астероїди - NASA

Два астероїди пролетять через земну орбіту вже сьогодні після обіду.

Орбіту Землі сьогодні перетнуть відразу два небезпечних астероїди. Максимально близько до планети вони підійдуть після обіду, повідомляє Центр досліджень NASA. Астронавти стежать за траєкторією руху космічних об'єктів.

Перший з астероїдів через Сонячну систему летить зі швидкістю близько 30 тисяч миль в годину. У довжину він з Пізанську вежу в Італії, а шириною близько 500 метрів. Він опиниться на земній орбіті близько другої години дня за київським часом. При цьому відстань до Землі буде в кілька разів більшою, ніж відстань між нашою планетою і Місяцем. І все ж за останні кілька сотень років - це вперше космічне тіло таких розмірів підійде до планети настільки близько, повідомили співробітники космічного агенства.

Другий астероїд - трохи менший, та й швидкість його в половину нижча. До Землі він наблизиться вже ближче до ночі.

За даними NASA, небезпечними вони є тільки тому, що перетинають земну орбіту, але нині загрози для планети не несуть. Щоправда, один з них, ще повинен повернутися до 2151-му році. А от якщо б такий астероїд все-таки зіткнувся із Землею, то міг би потенційно зруйнувати цілий континент, розповіли в космічному агентстві.

За критеріями NASA до небезпечних варто відносити також всі астероїди, якщо їхній розмір більше 140 метрів, а до Землі вони наближаються на відстань 7 з половиною мільйонів кілометрів і менше.

Раніше "Коментарі" також розповідали, що NASA збирається змінити траєкторію астероїда, який наближається до планети.