Головна Новини Суспільство події Почаївська лавра пішла на карантин
commentss НОВИНИ Всі новини

Почаївська лавра пішла на карантин

Почаївська лавра, де на Великдень поліцейські зафіксували порушення карантину, вирішила піти в ізоляцію

22 квітня 2020, 08:11 comments2582
Поділіться публікацією:
Почаївська лавра пішла на карантин

Почавская лавра, що на Тернопільщині, закрилася на карантин. Про це повідомили на офіційному сайті монастиря.

Закрити монастир вирішили слідом за Почаєвом, де розташована Лавра. У місті з сьогоднішнього дня повинні були перекрити всі в'їзди та виїзди. Правда автомобілі все ж пропускали, хоча і просили водіїв по можливості не заїжджати в Почаїв.

Посилити карантин місцева влада вирішил через спалах коронавірусу. У містечку, де живе близько 8-9 тисяч осіб, захворіло вже кілька десятків. Четверо з них — священики. У Почаївській лаврі заперечують інформацію, що це їхні служителі. Але все ж погодилися добровільно закрити монастир для відвідувачів і віруючих.

"Зараз тут залишаються тільки насельники, прихожан просимо з розумінням поставитися до ситуації. Ми самі будемо служити і прибирати в храмах", — каже ієромонах Никодим. Він стверджує, що серед послушників та братії Лаври немає жодного інфікованого.

Варто відзначити, що напередодні поліція відкрила кримінальне провадження через події, які відбувалися в Почаївській лаврі на Великдень. Монастир відкрив двері для всіх віруючих. Люди порушували карантин, не дотримувалися дистанції, а багато і зовсім були без масок.

Також раніше "Коментарі" писали про те, що місцева влада припускає, що саме Почаївська лавра може стати новим епіцентром коронавірусу на Тернпільщині, оскільки лікарів туди пускати відмовляються.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!