Головна Новини Суспільство події Голод «біблійних масштабів»: ООН побоюється за Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Голод «біблійних масштабів»: ООН побоюється за Україну

За словами директора Всесвітньої продовольчої програми ООН Девіда Бізлі, з гострою нестачею продуктів можуть зіткнутися 265 мільйонів людей

22 квітня 2020, 11:45 comments2887
Поділіться публікацією:
Голод «біблійних масштабів»: ООН побоюється за Україну

Через пандемію коронавірусу світ може очікувати голод "біблійних масштабів", якщо люди зараз не вирішать проблему продовольчої безпеки. Таку гучну заяву зробив директор Всесвітньої продовольчої програми (ВПП) ООН Девід Бізлі.

За його словами, вже в кінці цього року з гострою нестачею продуктів можуть зіткнутися 265 мільйонів людей — удвічі більше, ніж за аналогічний період минулого року. Причому, продовжують в ООН, карантин у світі вже вдарив по жителям голодуючих країн. Зокрема, половина голодуючих проживає в країнах Африки, трохи менше — на Близькому Сході і в Азії. Проте в ООН побоювання тепер викликає і ситуація на південному сході України.

Девід Бізлі говорить, що без допомоги ВВП "щодня протягом трьох місяців від голоду будуть вмирати 300 тисяч осіб у світі", закликаючи людство вжити заходів.

Сьогодні Кабінет міністрів продовжить карантин в Україні до 11 травня. Про це в інтерв'ю "РБК-Україна" повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль. За його словами, після закінчення карантину українців протягом двох років чекає життя за новими правилами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!