Головна Новини Суспільство події Ромський скандал в Івано-Франківську і спалах коронавірусу в зоопарку: новини, які ви могли пропустити
commentss НОВИНИ Всі новини

Ромський скандал в Івано-Франківську і спалах коронавірусу в зоопарку: новини, які ви могли пропустити

У скандал через вимоги вивезти ромів втрапив мер Івано-Франківська Руслан Марцінків

23 квітня 2020, 07:58 comments3259
Поділіться публікацією:
Ромський скандал в Івано-Франківську і спалах коронавірусу в зоопарку: новини, які ви могли пропустити

Ромський скандал

Кримінальну справу проти мера Івано-Франківська відкрила поліція. Приводом стали його вимоги вивезти з міста всіх представників ромської національності. Їх Руслан Марцінків озвучив під час оперативної наради. "Що стосується циган, ні, осіб циганської статі. Чого вони ще тут?"- запитав мер. Він вимагав вивезти їх на Закарпаття. Коли ж почув, що частина ромів їхати добровільно відмовляється, додав: "Чому їх не спакували? До вівторка цю проблему повинні вирішити". У цих словах поліцейські побачили ознаки дискримінації, що і будуть перевіряти під час розслідування.


Вакцина від коронавірусу

Вакцину від коронавірусу починає тестувати Німеччина. Вводити препарат будуть добровольцям. Дозвіл на це компанії BioNTech дали в Інституті Пауля Ерліха, повідомляє Die Welt. Спочатку вакцину випробують на собі 200 добровольців. Вона вже була випробувана на клітинних культурах і тваринах. Дослідження на людях буде проходити в три етапи. Поки готуються лише до першого з них. Але вже зараз вчені називають препарат перспективним. Раніше ця ж компанія створила вакцину від грипу, яка показав свою ефективність у світі. За даними ВООЗ вакцину від коронавірусу зараз створюють у 20 компаніях, наукових і дослідницьких центрах по всьому світу. Однак в масове виробництво їх запустять, ймовірно, не раніше наступного року.


Коронавірус в зоопарку

Спалах коронавірусу в Нью-Йоркському зоопарку. Інфекцію підхопили ще сім хижаків. Вірус вражає представників сімейства котячих, пише CNN. З 16 березня звіринець на карантині. В кінці березня там захворіла на коронавірус тигриця Надя. Потім Covid-19 виявили ще у трьох тигрів і трьох африканських левів. Напередодні тест на коронавірус показав позитивний результат. Всі тварини, незважаючи на це, відчувають себе добре, стверджують у зоопарку Нью-Йорка.


Посвята "поттеріані"

Нещодавно відкритий вид змій вчені назвали на честь одного з героїв "поттерріани". Така честь випала Салазару Слизерину. Саме він був одним з засновників Хогвартса, школи магії у всесвіті Гаррі Поттера, і вмів розмовляти зі зміями. Нових гадюк знайшли в Індії. Тепер офіційно їх будуть називати — Trimeresurus salazar, повідомляє CNN. Але між собою вчені кажуть просто — гадюка Салазара. Від інших родичів цих змій відрізняє помаранчева або червона смужка збоку на голові у самців.


Також читайте, які свята відзначає світ у четвер, 23 квітня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!