Головна Новини Суспільство події Росія просить Україну пропустити гумконвой заради порятунку Києво-Печерської лаври
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія просить Україну пропустити гумконвой заради порятунку Києво-Печерської лаври

Росія хоче привезти в Києво-Печерську лавру, де спалахнув коронавірус, 2 тонни вантажу з "гуманітарною допомогою"

24 квітня 2020, 15:40 comments3086
Поділіться публікацією:
Росія просить Україну пропустити гумконвой заради порятунку Києво-Печерської лаври

Росія має намір привезти в Києво-Печерську лавру, де спалахнув коронавірус, вантаж з "гуманітарною допомогою". Про це розповіла уповноважена з прав людини в Україні Людмила Денисова, передає "ВВС Україна".


За словами нашого омбудсмена, до неї звернулася колега з РФ Тетяна Москалькова і попросила допомогти з гуманітаркою для української лаври від російських "віруючих". Ті нібито зібрали дві тонни ліків, дезінфікуючих засобів, а також масок, рукавичок та інших засобів для боротьби з коронавірусом. Мовляв, Москалькова вже зверталася в міністерство соціальної політики України, яке нібито не відповіло. У свою чергу, Денисова розповіла Москальковій, як має відбуватися цей процес, і що вона відповідає лише за дотримання прав, а не ввезення вантажів.

"Ініціатор звернення, який хоче передати вантаж, повинен звернутися до міністерства соціальної політики. Тільки там можуть вирішувати питання оформлення і ввезення вантажу в якості гуманітарної допомоги", — пояснює наш омбудсмен.

Нагадаємо, в Київській духовній академії, яка знаходиться на території Києво-Печерської лаври, коронавірусом заразилися ректор та 16 студентів. Про це повідомив сам ректор — єпископ УПЦ Московського патріархату Сильвестр (Стойчев). За словами священнослужителя, здати тест він разом з викладачами та студентами вирішив після того, як в лаврі підтвердили коронавірус у сотні людей. Зараз Києво-Печерська лавра на карантині.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!