Головна Новини Суспільство події Суд визнав націоналізацію ПриватБанку незаконною – ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Суд визнав націоналізацію ПриватБанку незаконною – ЗМІ

ЗМІ стало відомо, чим керувався суд при скасуванні націоналізації ПриватБанку

25 квітня 2020, 21:08 comments8556
Поділіться публікацією:
Суд визнав націоналізацію ПриватБанку незаконною – ЗМІ

Окружний адміністративний суд Києва визнав націоналізацію ПриватБанку незаконною, повідомляє "Дзеркало тижня".

За даними ЗМІ, суд зокрема вказав на незаконність рішення через те, що звіт про позапланову перевірку банку на момент націоналізації не був належно оформлений.

"Суд впевнений, що діагностику капіталу банку повинен здійснювати не НБУ, а зовнішній аудитор, за суттю, відбираючи у контролюючого банківський сектор органу його прямий обов'язок, — йдеться в повідомленні. — Після чого колегія суддів визначила, чи правильно була проведена оцінка кредитного ризику в банку (хоча це навіть не предмет розгляду), і прийшла до приголомшливого висновку: резерви під кредити банк формувати і не повинен, адже це були нові позики".

У матеріалі йдеться, що націоналізацію в суді назвали "конфіскацією акцій у приватної особи", а лист колишніх власників уряду з проханням про націоналізацію нібито було написано "під політичним тиском". Зазначається, що суд виніс таке рішення на підставі заяви позивача та вважає, що цього достатньо.

Раніше "Коментарі" дізналися, яке майбутнє "антиколомойського" закону. Так, експерти розповіли, коли можуть прийняти "антиколомойський" закон, чому це важливо і що варто було б у ньому змінити.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!