Головна Новини Суспільство події Стало відомо, яку площу Чорнобильського заповідника знищили пожежі
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, яку площу Чорнобильського заповідника знищили пожежі

Пожежі охопили близько 11,5 га Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника

25 квітня 2020, 23:05 comments3354
Поділіться публікацією:
Стало відомо, яку площу Чорнобильського заповідника знищили пожежі

Під час пожеж у зоні Чорнобилю, що тривають вже більше 20 днів, вогонь знищив 11,5 тис. га території Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника. Про це розповів директор заповідника Олександр Галущенко, передає Укрінформ.

Так, таке число гектарів відповідає 5% території, найбільше вогонь пошкодив південно-західну частину заповідника. З них ліси — близько 35%, перелоги — 55%, водно-болотні угіддя — 10%. За словами Галущенка, відповідно до попереднього зонування, йдеться про переважно зони антропогенного навантаження та буферні зони.

Крім того, через пожежі постраждала флора і фауна: внаслідок інтенсивного горіння були втрачені або сильно пошкоджені певні рослинні групи. Тоді як для фауни негативний вплив визначають наразі неістотним: на час пожеж у більшості ссавців та птахів були ще відсутні кладки яєць, а молодняк – не народився. А найбільш вразлива група — кулики, тетерикові та водоплавні птахи, які гніздяться на землях, у цей час ще не приступили до масового гніздування. Однак можливі поодинокі випадки загибелі кладок, хоча є імовірність, що процес буде відновлено.

"Великі ссавці і копитні втекли. На локальному рівні кормова база втрачена, але вони повернуться туди через деякий час. Найбільші втрати — малі ссавці, малі птахи, рептилії, амфібії", — йдеться у повідомленні.

За словами Глущенка, тварини повернуться у місця згарищ через 2-3 місяці після пожеж.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що досі тривають пожежі у Чорнобилі та на Житомирщині: через вітер виник новий осередок вогню.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!