Головна Новини Суспільство події Україна може вийти з карантину раніше запланованого: Ляшко назвав умову
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна може вийти з карантину раніше запланованого: Ляшко назвав умову

Україна може прискорити процес виходу з карантину і пропустити деякі етапи, озвучені в Кабміні раніше - Ляшко

27 квітня 2020, 08:29 comments4777
Поділіться публікацією:
Україна може вийти з карантину раніше запланованого: Ляшко назвав умову

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко назвав головну умову, завдяки якій Україна може вийти з карантину раніше, ніж було заплановано. Для цього в країні має бути зафіксовано різке зниження кількості нових випадків інфікування коронавірусом. Про це Ляшко сказав в ефірі телеканалу ICTV.

Поки що виводити Україну з карантину Кабінет міністрів збирається у 5 етапів. Їх раніше оприлюднив глава уряду Денис Шмигаль. Перший етап може стартувати вже 11 травня, коли будуть незначні послаблення обмежень. Наприклад, українцям дозволять гуляти в парках. Однак, якщо хворих буде все менше і менше, деякі з етапів Україна може об'єднати і відразу перейти до останніх, каже головний санітарний лікар України.

"Коли будемо спостерігати різке падіння кількості хворих, можна буде з першого етапу, наприклад, перейти відразу на третій або навіть на четвертий", — заявив Ляшко.

Україна, нагадаємо, пішла на карантин 11 березня. Спочатку його ввели до 3 квітня, потім продовжили до 24-го. А минулого тижня Кабінет міністрів вирішив поки що обмеження не знімати і знову карантин продовжив. Цього разу — до 11 травня. В уряді очікують, що на травневі свята в Україні буде пік захворюваності на коронавірус. Після цього Україна почне поетапно знімати обмеження. Для кожного етапу існують свої умови, а розтягнутися весь цей процес може на кілька місяців.

Раніше "Коментарі" писали про плани Кабміну щодо виходу України з карантину.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!