Головна Новини Суспільство події Дистанція між покупцями у 10 кв. м та дезінфекція: у Кабміні визначили вимого до роботи ринків
commentss НОВИНИ Всі новини

Дистанція між покупцями у 10 кв. м та дезінфекція: у Кабміні визначили вимого до роботи ринків

У Кабміні розробили алгоритм санітарного контролю на продуктових ринках, який передбачає низку умов як і для покупців, так і для продавців

28 квітня 2020, 11:38 comments4386
Поділіться публікацією:
Дистанція між покупцями у 10 кв. м та дезінфекція: у Кабміні визначили вимого до роботи ринків

У МОЗ та Мінекономіки склали алгоритм санітарного контролю на агропродовольчих ринках, що працюватимуть в умовах карантину. Про це стало відомо під час брифінгу голови МОЗ Максима Степанова.

Так, увійти на територію можна буде лише за наявності маски (у тому числі саморобної) чи респіратора. Ця вимога стосується і відвідувачів, і робітників ринку. Крім того, усі мають на вході пройти безконтактний температурний скринінг. А також на вході мають встановити ємності з антисептиками.

Сувора вимого висунута щодо покупців.

"Кількість відвідувачів, які одночасно перебувають на території ринку, не повинна перевищувати кількості з розрахунку один покупець на 10 м кв. торговельної площі ринку", — повідомив Степанов.

А ось продавці зобов’язуються кожної 3 години дезінфікувати контактні поверхні, наприкінці робочого дня проводити санобробку усіх поверхонь і приміщень. Крім того, продавці мають дотримуватися дистанції в 3 м, а також використовувати захисні екрани між собою і покупцями.

До того ж, на ринку будуть проводити інформування про ці вимоги та оперативно усувати порушення. Зазначається, що стихійної торгівлі біля ринків не має бути.

Додамо, що документ у середу, за словами міністра, винесуть на розгляд уряду..

Раніше "Коментарі" писали, що український президент Володимир Зеленський в зверненні 27 квітня розповів про вітчизняні тести, відновлення евакуації, відкриття ринків і нові програми НБУ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!