Головна Новини Суспільство події Від коронавірусу помер священик, який проводив підпільні богослужіння з парафіянами
commentss НОВИНИ Всі новини

Від коронавірусу помер священик, який проводив підпільні богослужіння з парафіянами

Незважаючи на заборону, священик, що помер від коронавірусу, таємно проводив богослужіння з парафіянами в селі на Тернопільщині

29 квітня 2020, 13:39 comments3338
Поділіться публікацією:
Від коронавірусу помер священик, який проводив підпільні богослужіння з парафіянами

На Тернопільщині від коронавірусу помер священик, який проводив підпільні богослужіння. Парафіян він збирав у селі Потуторів, незважаючи на карантин. Про це розповів в Facebook керівник Шумської РДА Віталій Кудлак.

Напередодні в Шумському районі померли від Covid-19 два чоловіки. Одному було 67 років, іншому — 55. Останнім і виявився священнослужитель з села Потуторів. До лікарні його привезли у вкрай важкому стані, каже Кудлак. Врятувати чоловіка лікарям районної лікарні не вдалося. На той момент, коли медики зафіксували смерть пацієнта, вже було відомо, що священик був хворий коронавірусом.

Далі розкрилися й інші подробиці. Виявляється, що священик з початком карантину і не думав його дотримуватися. Правити службу з парафіянами він не припиняв, незважаючи на спалах коронавірусу в регіоні, каже голова райдержадміністрації. Людей збирав таємно. При цьому підпільні богослужіння влаштовував не в храмі.

"Незважаючи на наші неодноразові попередження і звернення до всіх священиків району, він влаштовував таємні служби в приватних будинках", — розповів Кудлак.

Через те, що все це проводилося в таємниці, медикам лише додалося роботи. Їм потрібно знайти всіх, хто відвідував підпільні служби. Адже потенційно вони також можуть бути хворі на коронавірус і їм, а також оточуючим їх людям, загрожує небезпека. Деяких з тих, хто спілкувався з померлим священиком, вже вдалося встановити. Їх тестують на Covid-19.

На сьогодні в Шумському районі Тернопільської області зафіксували 69 підтверджених випадків коронавірусу. Три пацієнти померли.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що в Україні загальна кількість інфікованих коронавірусом наближається до 10 тисяч.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!