Головна Новини Суспільство події Міжнародний день праці: як з'явилося свято і що під забороною сьогодні
commentss НОВИНИ Всі новини

Міжнародний день праці: як з'явилося свято і що під забороною сьогодні

1 травня з'явилася велика Британія, а в США в цей день почали будувати перший в світі хмарочос

1 травня 2020, 06:45 comments3610
Поділіться публікацією:
Міжнародний день праці: як з'явилося свято і що під забороною сьогодні

Сьогодні в Україні — офіційний вихідний день з нагоди Міжнародного дня праці. Цікаво, що раніше це свято іменувалося Днем міжнародної солідарності трудящих в пам'ять, коли в Чикаго працівники влаштували страйк, вимагаючи скоротити робочий день до 8 годин. Зазвичай 1 травня у світі влаштовують свято, проте в цьому році всі заходи скасували у зв'язку з пандемією. 1 травня в календарі США також є днем права та дитячого здоров'я.

У народі цей день називають Живиним і Кузьми Городника. Вважається, що висаджуючи розсаду сьогодні можна загадати бажання. Виповниться воно, якщо рослини зійдуть. Крім того, народна мудрість говорить, що не можна нікому заздрити, адже вроки обернуться бумерангом.

Цікаві факти про 1 травня в історії. В цей день в 1707 році відбулося об'єднання Англії з Шотландією в Великобританію. А в 1884-му у Чикаго (США) почали будувати перший в світі хмарочос — 10-поверховий будинок. В 1899 році в аптеках вперше почали продавати аспірин, а в 1918-му відбувся перший парад Червоної Армії в Москві. Іменинник 1 травня — режисер Джон Ву.

Раніше "Коментарі" писали, що травень в Україні стартує з гроз, які вже сьогодні вибухнуть в Івано-Франківську та Одесі, а завтра охоплять всю країну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!