Головна Новини Суспільство події Відкриття 280 оновлених ринків і травневі надбавки українцям: якою буде п'ятниця
commentss НОВИНИ Всі новини

Відкриття 280 оновлених ринків і травневі надбавки українцям: якою буде п'ятниця

1 травня в Україні запрацюють продовольчі ринки, співробітники яких відтепер будуть виконувати умови уряду, а також стартує автоматична індексація пенсій

1 травня 2020, 08:05 comments3039
Поділіться публікацією:
Відкриття 280 оновлених ринків і травневі надбавки українцям: якою буде п'ятниця

Відкриття ринків. Сьогодні, 1 травня, в Україні запрацює більш ніж 280 продовольчих ринків, співробітники яких відтепер будуть виконувати умови уряду. З сьогоднішнього дня всі продавці і клієнти повинні бути у медичних масках, а на вході в ринок зобов'язані пройти температурний скринінг. На 10 квадратах може перебувати тільки 1 покупець, а відстань між продавцями має бути не менше 3 метрів. Стихійна торгівля відтепер знаходиться під суворою забороною.

Надбавки. З 1 травня в Україні стартує автоматична індексація пенсій, які збільшать 8 з 11,3 мільйонів пенсіонерів. Виплати підвищать тим, хто отримує 1700-1800 гривень з урахуванням доплат, підтягуючи їх до рівня прожиткового мінімуму — 2100 гривень. Однак на збільшену пенсію можуть розраховувати і ті, хто зараз отримує більше 2100 гривень: індексацію проведуть за допомогою множення на коефіцієнт 1,11. Крім того, в травні передбачена так звана "коронавірусна" тисяча — одноразова допомога у зв'язку з негативними наслідками пандемії. Ці гроші належать людям, пенсія яких менша 5000 гривень в місяць.

Іменини і свята. Сьогодні в Україні — офіційний вихідний день з нагоди Міжнародного дня праці. Цікаво, що раніше це свято іменували Днем міжнародної солідарності трудящих в пам'ять, коли в Чикаго працівники влаштували страйк, вимагаючи скоротити робочий день до 8 годин. Зазвичай 1 травня у світі влаштовують свято, проте в цьому році всі заходи скасували у зв'язку з пандемією. Іменинники сьогодні — Василь, Віктор, Юхим, Іван, Михайло, Тамара і Фелікс.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!