Головна Новини Суспільство події День матері: коли відзначає Україна в 2020 році
commentss НОВИНИ Всі новини

День матері: коли відзначає Україна в 2020 році

Офіційно День матері в Україні відзначають щорічно з 1999 року

4 травня 2020, 07:45 comments3554
Поділіться публікацією:
День матері: коли відзначає Україна в 2020 році

День матері в Україні щороку відзначають у травні, в другу неділю місяця. У 2020 році це буде 10 травня, тобто ця неділя.

Історія свята всіх мам йде корінням в минуле на сотню років. Ще в 1914 році додати його в календар першими вирішили американці. Потім поступово їх прикладу послідували ще декілька десятків країн. Нині офіційно День матері святкують у більш ніж сорока країнах світу. У тому числі і в Україні. У календар вітчизняних свят він потрапив завдяки указоу президента у 1999 році.

Особливих святкувань у цей день в Україні, зазвичай, не влаштовують. Це більше сімейне свято. Разом з тим, щорічно в цей день шанують багатодітних матерів і роздають звання матерів-героїнь, в сім'ї яких виховуються 5 і більше дітей.

В інших країнах також відзначають День матері, в основному, у другу неділю травня. Але є і інші дати. У Росії, наприклад, свято мам припадає на осінь, а самне на останню неділю листопада.

Традиції, пов'язані з Днем матері, в різних країнах можуть бути свої. Приміром, у США і деяких європейських країнах у цей день одяг прикрашають квітами. Якщо мама жива, чіпляють червону гвоздику, якщо вже померла — білу.

Раніше, нагадаємо, "Коментарі" розповідали про стосунки мами Насті Каменських з зятем — Олексієм Потапенком.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!