Головна Новини Суспільство події Черкаська ОДА буде вирішувати карантинний скандал у суді і кому вручили "Золоту Дзиґу": новини, які ви могли пропустити
commentss НОВИНИ Всі новини

Черкаська ОДА буде вирішувати карантинний скандал у суді і кому вручили "Золоту Дзиґу": новини, які ви могли пропустити

Втрутитися в карантинний скандал у Черкасах вирішила облдержадміністрація і приготувала судовий позов до міськвиконкому

4 травня 2020, 08:06 comments3448
Поділіться публікацією:
Черкаська ОДА буде вирішувати карантинний скандал у суді і кому вручили "Золоту Дзиґу": новини, які ви могли пропустити

Карантин у Черкасах

Черкаська облдержадміністрація буде судитися з Черкаським міськвиконкомом. Все через ослаблення карантинних обмежень. Позов до суду підготували напередодні, йдеться на сайті ОДА. Минулого тижня місто вирішило зняти низку обмежень, зокрема, дозволили працювати малому бізнесу. В обласній адміністрації вважають, що влада Черкас таким чином порушила відразу дві постанови Кабінету міністрів та протокол комісії з надзвичайних ситуацій. Через суд ОДА вимагатиме призупинити рішення про зняття обмежень, поки в справі не поставлять крапку. Ослаблення карантину переросло у скандал між мером, чиновниками і силовиками. Втрутився в нього і сам президент Зеленський, який записав з цього приводу відеозвернення.


Сербія знімає обмеження

Сербія готується на цьому тижні скасувати режим надзвичайного стану. А разом з ним і комендантську годину. Найімовірніше, карантин послаблять вже в четвер, 7 травня. Про це заявив президент країни Олександр Вучич в інтерв'ю телеканалу Pink. Режим НС у Сербії ввели через пандемію коронавіруса 16 квітня. Це спровокувало хвилю домашніх протестів. Люди виходили на балкони і голосно свистіли та кричали. Президент пообіцяв послабити обмеження, коли пацієнтів, що потребують штучної вентиляції легенів, стане менше, а нових інфікованих буде не більше 5% відсотків від усіх протестованих. Після скасування режиму НС громадяни будуть самі нести відповідальність за своє здоров'я, сказав Вучич.


Антитерористична операція в Єгипті

В Єгипті провели антитерористичну операцію. На Синайському півострові виявили таємний притулок бойовиків. 18 з них силовики ліквідували. Про це повідомили в МВС Єгипту. Схованку знайшли у місті Бір-ель-Абд. В цей час там знаходилися терористи, почалася перестрілка, під час якої і знищили бойовиків. Під час обшуку правоохоронці знайшли арсенал зброї: 13 автоматів, 3 бомби і 2 пояси з вибухівкою. Антитерористичну операцію почали після того, як під час вибуху в Північному Синаї загинуло 9 військових.


Лауреати "Золотої Дзиґи"

Українська національна кінопремія "Золота Дзиґа" назвала переможців. Через карантин церемонію в цьому році довелося проводити онлайн. Кращих обирали у 22 номінаціях. Дві з них — нові. Так "Відкриттям року" назвали режисера фільму "Мої думки тихі" Антоніо Лукича. А от приз за візуальні ефекти вручили творцям стрічки "Фокстер і Макс". Боролися за "золоті дзиґи" всього 88 фільмів. Це і повний метр і короткометражки. Кращим фільмом став "Мої думки тихі". Серед документальних фільмів першість віддали роботі "Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго". А от найкращим режисером національне журі визнало Нарімана Алієва за його роботу "Додому". Виконавець головної ролі в цьому фільмі — Ахтем Сеїтаблаєв — став кращим актором. А за жіночу роль відзначили Ірму Вітовську, яка зіграла головну роль у фільмі "Мої думки тихі".

Читайте також, якою буде погода у понеділок, 4 травня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!