Головна Новини Суспільство події Розслідування режиму Путіна і мюзикл Джексона: названі імена володарів Пулітцерівської премії 2020
commentss НОВИНИ Всі новини

Розслідування режиму Путіна і мюзикл Джексона: названі імена володарів Пулітцерівської премії 2020

Вперше за історію існування Пулітцерівської премії лауреатів оголосили онлайн

5 травня 2020, 10:22 comments2061
Поділіться публікацією:








Розслідування режиму Путіна і мюзикл Джексона: названі імена володарів Пулітцерівської премії 2020

У Сполучених Штатах назвали імена володарів Пулітцерівської премії 2020. Вперше за всю історію церемонію проводили онлайн, а лауреатів адміністратор премії Дана Канеді оголошувала з власної вітальні. Повний перелік переможців можна знайти на офіційному сайті премії.

Одна з головних нагород — премія з літератури — дісталася Колсону Уайтхеду за його роман "Нікелеві хлопчики". Це розповідь про життя у виправній школі для неповнолітніх у Флориді.

Кращою драмою журі премії визнали мюзикл Майкла Джексона "Дивна петля". А от приз в номінації "Поезія" дістався Джеріко Брауну. У той же час, приз за кращий історичний роман дістався Клебу МакДеніелу за його роботу "Солодкий смак свободи".

Відразу двоє переможців виявилося в номінації "Публіцистика". Це Енн Бойєр ("Безсмертний") і Грег Грендон ("Кінець міфу").

Що стосується журналістської діяльності, то і тут нагороди знайшли своїх володарів. Кращим міжнародним репортажем журі назвали матеріали The New York Times про режим Путіна і втручання Кремля у внутрішню політику різних країн Європи, Азії і Близького сходу. Серед відзначених статей, зокрема, історія про замах на українського чиновника в Рівному.

А ось одна з найпрестижніших номінацій "За служіння суспільству" дісталася журналістам газети Anchorage Daily News за їхнє розслідування сексуального насильства на Алясці.


Пулітцерівська премія — у сучасному світі-одна з найпрестижніших. Її вручають щорічно з 1917-го року. Розмір премії — 15 тисяч доларів.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що український детектив отримав одразу кілька нагород на фестивалі в Колумбії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!