Головна Новини Суспільство події В Україні почали відновлювати ліси, нещодавно знищені пожежами
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні почали відновлювати ліси, нещодавно знищені пожежами

У Житомирській області попри карантин розпочали відновлювання лісів, що пошкодили пожежі

5 травня 2020, 13:56 comments1926
Поділіться публікацією:
В Україні почали відновлювати ліси, нещодавно знищені пожежами

У Житомирській області розпочалися роботи з відновлення лісів, які нещодавно пошкодили пожежі. Про це повідомив у Facebook голова Держлісагентства Андрій Заблоцький.

Повідомляється, що по всій країні попри карантин працівники лісової галузі продовжують відновлювати ліси. Зокрема триває робота на Житомирщині, де природа постраждала від лісових пожеж.

Як зазначив Заблоцький, два тижні тому сильний вітер обірвав електричні дроти біля лісового масиву Богунського лісництва Житомирського лісгоспу, що неподалік обласного центру. Це спричинило пожежу, вогонь практично знищив дворічні лісові культури. Зараз лісівники почали відновлювати пошкоджені вогнем лісові ділянки.

"Висаджується садивний матеріал із закритою кореневою системою. Саме такі саджанці, вирощені за особливою технологією в спеціальних касетах, можна висаджувати на лісових ділянках впродовж всього вегетаційного періоду, адже в них (касетах) впродовж тривалого періоду зберігається волога та поживні речовини. Це і дозволяє рослині успішно прижитися на новому місці навіть тоді, коли оптимальні терміни для садіння звичайних саджанців минули", — пояснив Заблоцький.

Додамо, що у зоні Чорнобилю протягом останніх 3 днів не зафіксували лісових пожеж. Про це йдеться на сторінці Державного агентства України з управління зоною відчуження у Facebook. Зараз на території зони відчуження проводять постійний моніторинг і патрулювання ділянок, що постраждали від лісової пожежі. А також триває обстеження місць залягання торфу, який тліє в межах пройдених вогнем лісових кварталів — зокрема, на територіях Луб'янського, Денисовицького, Паришівського та Дитятківського лісництв.

Раніше "Коментарі" писали, яку площу Чорнобильського заповідника знищили пожежі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!