Головна Новини Суспільство події Ослаблення карантину в Україні: прем'єр розповів, як будуть працювати магазини і громадський транспорт після 11 травня
commentss НОВИНИ Всі новини

Ослаблення карантину в Україні: прем'єр розповів, як будуть працювати магазини і громадський транспорт після 11 травня

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що магазини зможуть працювати тільки за умови дотримання умов МОЗ

5 травня 2020, 14:28 comments2377
Поділіться публікацією:
Ослаблення карантину в Україні: прем'єр розповів, як будуть працювати магазини і громадський транспорт після 11 травня

Перший етап ослаблення карантину в Україні розпочнеться вже 11 травня. Про те, як будуть працювати торгово-розважальні центри (ТРЦ), а також громадський транспорт на своїй сторінці в Facebook пояснив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Так, глава уряду повідомив, що міський транспорт продовжить працювати в тому ж режимі, як працює станом на сьогоднішній день. Водночас міські голови зможуть приймати рішення про збільшення його кількості, а також про графік роботи індивідуально, з урахуванням ситуації ыз захворюваністю в своєму місті.

Метро в Україні має запрацювати не раніше третього етапу ослаблення карантину, повідомив прем'єр. Крім того, працювати з певними обмеженнями і для окремих категорій населення. Повноцінно метрополітен повинен запрацювати тільки на четвертому етапі ослаблення карантину.

Денис Шмигаль також нагадав, що з 11 травня в Україні повинні відновити роботу ТРЦ. Правда вони також будуть працювати з обмеженнями: зони розваг, дитячі зони, кінотеатри і фудкорти будуть закриті, так як є зонами масового скупчення людей. Магазини будуть працювати тільки за розробленим Міністерством охорони здоров'я алгоритмом.

Прем'єр зазначив, що з урахуванням того, що у світі продовжує зростати кількість хворих коронавірусом COVID-19, скасувати всі карантинні заходи не можна – ми можемо отримати різко тисячі хворих по всіх країні. З 11 травня в нашій країні буде працювати "адаптивний карантин", якщо ситуація залишатиметься стабільною, то після 22 травня карантин також буде продовжуватися, але з наступними етапами послаблення.

У той же час, за словами Шмигаля, якщо в країні будуть і далі фіксувати осередки спалахів захворювання, то державна та обласні комісії ТЕБ та НС будуть приймати відповідні рішення про посилення карантинних заходів в окремих областях, містах, селах або навіть окремих закладах.

Раніше "Коментарі" писали, що Кабмін продовжив карантин в Україні до 22 травня, проте з 11-го вводить безліч послаблень. Згідно з рішенням уряду, через тиждень розпочнуть роботу парки, сквери, зони відпочинку, музеї, бібліотеки. Почнуть приймати клієнтів стоматологи, аудитори, адвокати, нотаріуси, а також запрацюють перукарські, манікюрні, педикюрні салони, літні майданчики кафе і ресторанів, налагодиться оптова та роздрібна торгівля непродовольчими товарами, тренування у командних видах спорту для професійних команд на закритих базах, сервіси побутової техніки. Все – за дотримання протиепідемічних заходів. Нове рішення Кабміну і його наслідки для порталу "Коментарі" оцінили експерти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!