Головна Новини Суспільство події 6 травня в календарі: яке православне свято відзначаємо в цей день
commentss НОВИНИ Всі новини

6 травня в календарі: яке православне свято відзначаємо в цей день

Іменинники цього дня - актор Джордж Клуні і психіатр Зігмунд Фрейд

6 травня 2020, 07:00 comments2770
Поділіться публікацією:
6 травня в календарі: яке православне свято відзначаємо в цей день

Сьогодні, 6 травня, відзначають православне свято — День Георгія Побідоносця або Юр'їв День. Прийнято молитися про захист житла і перемогу над ворогами, а також звертатися до святого перед відповідальними подіями у житті.

В народі ж сьогоднішній день відомий як Ярила Вешнєго. З 6 травня можна починати працювати в полі, а також здавна починався весільний сезон. Тим часом у США сьогодні святкують День медсестер, а на Кіпрі — Свято квітів.

Пам'ятних подій 6 травня в історії не так багато, проте одна з них — перший рейс під Ла-Маншем у 1994 році, який з'єднує Англію і Францію.

Іменинники цього дня — актор Джордж Клуні, австрійський невролог і психіатр Зігмунд Фрейд, а також французький революціонер Максиміліан Робесп'єр.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що вже завтра синоптики обіцяють день без гроз, однак дощі все одно пройдуть по всій країні. На заході очікується несуттєве потепління, однак в іншій частині України на кілька градусів похолодає. В вихідні в регіонах буде дощ і повернуться грози, які триватимуть, як мінімум, до наступного тижня.

   



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!