Головна Новини Суспільство події У Нью-Йорку не спрацювала карантинна ізоляція і подарунок медикам від Бенксі: новини, які ви могли пропустити
commentss НОВИНИ Всі новини

У Нью-Йорку не спрацювала карантинна ізоляція і подарунок медикам від Бенксі: новини, які ви могли пропустити

Найбільше в Нью-Йорку хворіють ті, хто не порушує правил карантину і сидить вдома, - Куомо

7 травня 2020, 08:11 comments2875
Поділіться публікацією:
У Нью-Йорку не спрацювала карантинна ізоляція і подарунок медикам від Бенксі: новини, які ви могли пропустити

Ефективність ізоляції

Більше половини людей, які заразилися коронавірусом в Нью-Йорку, не порушували карантину і рідко виходили на вулицю. Про це заявив губернатор штату Ендрю Куомо, повідомляє CNBC. Нью-Йорк — один з найбільш уражених COVID-19 штатів. Чиновники вирішили проаналізувати дані про походження хвороби, зібрані зі ста лікарень. І те, що ізоляція не спрацювала, шокує місцеву владу. 66% пацієнтів запевняють, що постійно перебували вдома і вкрай рідко виходили за його межі. "Це несподівано. Люди дійсно були вдома. Ми припустили, що, ймовірно, вони користувалися громадським транспортом, але всі ці люди буквально сиділи вдома. Це і пенсіонери, і безробітні", — говорить Куомо. Ще 18% пацієнтів привезли до лікарні з будинків для літніх людей, 2% — це бездомні, 1% — засуджені.


Дезінформація про вакцину проти коронавірусу

Держдепартамент США звинуватив Росію в поширенні дезінформації щодо вакцини проти коронавірусу. Москва хоче вже на початковому етапі підірвати довіру до ліків, розроблених у США. Про це сказала спецпосланець Держдепу по боротьбі з дезінформацією Леа Гебріел: "Ми маємо багато прикладів з минулого, коли Росія створювала фейки про сферу охорони здоров'я. Це давно відома тактика. Взяти хоча б "теорії змов" щодо впливу зв'язку 5G, походження яких було доведено журналістами The New York Times". Гебріел запевняє, що Росія довгий час намагається дискредитувати дослідження у сфері боротьби з коронавірусом, які фінансує Сполучені Штати і їхні партнери.


Скасування надзвичайного стану в Сербії

У парламенті Сербії вирішили підтримати пропозицію уряду і скасували в країні надзвичайний стан. Разом з ним залишилась в минулому і комендантська година. Про це йдеться на сайті парламенту. Скасування підтримали депутати з правлячої коаліції, а от опозиція бойкотувала голосування. Нагадаємо, що надзвичайний стан в Сербії ввели ще 15 березня через спалах коронавірусу. Вже через місяць це спровокувало серію домашніх протестів, коли люди одночасно виходили на балкони, свистіли і кричали. Серед обмежень була, наприклад, повна заборона на вихід з будинку пенсіонерам, які старше 65 років. Після скасування режиму НС повинні запрацювати громадський транспорт і сфера послуг.


Подарунок від Бенксі

Всесвітньо відомий вуличний художник Бенксі вирішив по-своєму віддячити медиків, які рятують пацієнтів з коронавірусом. Англійській лікарні він подарував картину, де зображений лікар-супергерой. Фото нової роботи художник поділився у своєму Instagram. На ньому маленький хлопчик грається з лялькою жінки-лікаря, яка одягнена як супергерой. Цю картину, повідомляє ВВС, Бенксі презентував лікарні в місті Саутгемптон і залишив послання: "Спасибі вам за те, що ви всі робите. Сподіваюся, вона зможе хоч трохи освітити це місце, хоча вона і чорно-біла". Картина буде знаходиться в лікарні до осені, а потім її продадуть на аукціоні, а гроші віддадуть на розвиток медицини.

Нагадаємо, що раніше Бенксі розвеселив підписників в Instagram картиною на тему самоізоляції.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!