Головна Новини Суспільство події Як пандемія вдарить по туризму: три свіжих сценарії від ООН
commentss НОВИНИ Всі новини

Як пандемія вдарить по туризму: три свіжих сценарії від ООН

У Всесвітній організації туризму при ООН розглядають три сценарії розвитку туризму в умовах пандемії коронавірусу

8 травня 2020, 05:00 comments3355
Поділіться публікацією:
Як пандемія вдарить по туризму: три свіжих сценарії від ООН

Міжнародний туризм вже знизився на 22% у першому кварталі, але криза може призвести до щорічного падіння числа туристів на 60-80%, порівняно з показниками 2019 року. Про це повідомляє Всесвітня організація туризму при ООН (UNWTO).

В UNWTO підрахували, що в березні пересування туристів різко скоротилося на 57% після початку карантинних заходів у багатьох країнах, повсюдного введення обмежень на поїздки та закриття аеропортів і національних кордонів. Це призводить до втрати близько 80 млрд доларів (експорт від туризму).

За даними організації, в разі відкриття кордонів і ослаблення обмежень на поїздки з початку липня, падіння кількості туристів становитиме 58%. Другий сценарій – зниження до 70% — прогнозується, якщо туристичний сезон почнеться тільки у вересні. І третій сценарій з показником 78% розрахований на поступове відкриття міжнародних кордонів і перші поїздки лише на початку грудня .

Відповідно до цих сценаріїв, вплив втрати попиту на міжнародні поїздки може призвести до ряду наслідків. Мова йде про зменшення числа туристів від 850 млн до 1,1 млрд осіб, втрату експортної виручки від туризму від 910 до 1,2 трлн доларів, а також про скорочення 100-120 млн прямих робочих місць у сфері туризму.

Раніше "Коментарі" повідомляли, коли Греція планує відкрити туристичний сезон.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!