Головна Новини Суспільство події Ми всі в боргу перед героями Другої світової війни, - Віктор Медведчук
commentss НОВИНИ Всі новини

Ми всі в боргу перед героями Другої світової війни, - Віктор Медведчук

Представники партії «Опозиційна платформа ‒ За життя» організували ряд заходів до Дня Перемоги у Києві

9 травня 2020, 14:21 comments1874
Поділіться публікацією:
Ми всі в боргу перед героями Другої світової війни, - Віктор Медведчук

Партія "Опозиційна платформа ‒ За життя" привітала українців з Днем Перемоги.

"Я хочу щиро привітати всіх наших ветеранів, учасників бойових дій, тих, хто в тилу кував Перемогу, яка була проголошена 9 травня 1945 року", – сказав голова Політради партії "Опозиційна платформа ‒ За життя" Віктор Медведчук після покладання квітів до Вічного вогню в парку Слави.

Віктор Медведчук розповів, що партія напередодні 9 травня привітала ветеранів Другої світової війни в Україні: і учасників бойових дій, і тих, хто трудився в тилу. Нардеп зазначив, що ОПЗЖ буде робити все від неї залежне, щоб життя ветеранів в нашій країні стала легше.

"Наша фракція в парламенті буде продовжувати боротьбу за підвищення пенсій для ветеранів Другої світової війни до 7 500 гривень, буде відстоювати виконання рішення Конституційного Суду, яким відновлено пільги ветеранам, гідне медичне обслуговування та фінансування ветеранських організацій", – заявив Медведчук.


Крім того, політик розповів, що ОПЗЖ ініціює створення громадського руху під назвою "Національний фронт за захист історичної пам'яті". Він заявив, що на сьогоднішній день історична пам'ять потребує того, щоб її не просто відновили, а шанували і поважали.

В умовах карантину через коронавірус партія "Опозиційна платформа – За життя" організувала автопробіг, метою якого є залучення уваги до свята Дня Перемоги. Керівники партії зупиняються біля кожного пам'ятного монумента і покладають квіти, віддаючи шану великому подвигу народу, який переміг фашизм.

Депутати від "Опозиційної платформи – За життя" також закликали всіх приєднатися до всеукраїнського флешмобу і заспівати пісню "День Перемоги".

"Наших героїв створила історія СРСР і незалежної України. Цю історію, цю повагу, цю шану героїзму ми повинні зберегти! З великим святом Перемоги!" – сказав Віктор Медведчук.

Нагадаємо, у цьому році святкування 9 травня набуває особливих рис. Помпезні заходи на честь 75-річчя Перемоги над нацистською Німеччиною, які планувала Росія, довелося переглянути за коронавірусну інфекцію. При цьому кремлівська пропаганда проектує свій вірус, не залишаючи спроб переписати історію. Свою гру веде і Білорусь. А в Україні День Перемоги продовжують використовувати для розколу суспільства. Журналісти "Коментарів" розбиралися в усіх підводних каменях сьогоднішнього свята.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!