Головна Новини Суспільство події Тільки одна область в Україні повністю розрахувалася з медиками за боротьбу з коронавірусом
commentss НОВИНИ Всі новини

Тільки одна область в Україні повністю розрахувалася з медиками за боротьбу з коронавірусом

Повністю обіцяні доплати за боротьбу з коронавірусом в Україні за березень отримали тільки лікарі в Полтавській області, - Степанов

11 травня 2020, 12:36 comments3737
Поділіться публікацією:
Тільки одна область в Україні повністю розрахувалася з медиками за боротьбу з коронавірусом

Полтавська область стала єдиною в Україні, яка повністю розрахувалася з медиками за боротьбу з коронавірусом. Мова йде про обіцяну 300-відсоткову надбавку до зарплати, сказав під час традиційного брифінгу міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Надбавки 300% до окладу для лікарів, які працюють з хворими коронавірусом, передбачені в бюджеті. Проте майже в кожному українському регіоні їх або не отримали зовсім, або виплатили лише частково. Через це медики неодноразово виходили на протест. Максим Степанов раніше пояснював, що всі гроші на доплати були перераховані до місцевих бюджетів. І вже там повинні були вирішити, як саме розподілити їх між медпрацівниками.

"Єдина область, яка впоралася з поставленим завданням і віддала виплати повністю — це Полтавська. В середньому тут кожному медпрацівникові, що працює з COVID-19, заплатили близько 21 тисячі гривень. Це вже з урахуванням тих 300%, про які йшлося", — сказав Степанов під час робочої поїздки в Полтавську область. При цьому пообіцяв, що будуть розбиратися з ситуацією, яка склалася навколо виплат в інших регіонах.

Варто відзначити, що серед загальної кількості інфікованих коронавірусом з початку спалаху в Україні, кожен п'ятий — це медик. COVID-19 підхопили близько 3 тисяч лікарів. 824 з них вже одужали. Померли від ускладнень, спровокованих коронавірусом, 22 медичних працівника.

Раніше "Коментарі" розповідали, чому українські лікарі не можуть отримати надбавку за боротьбу з коронавірусом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!